Mrkonjić Grad obezbijedio vaučere od 150 KM za 173 višečlane porodice

GS
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD- Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević potpisao je danas ugovore sa učesnicima projekta "Moja porodica tri plus" za vačere za kupovinu odjeće, obuće i školskog pribora u trgovinskim radnjama koje učestvuju u projektu, a za koji su se do sad prijavile 173 višečlane porodice.

Vođević je naglasio da je ovo jedana od mjera programa pronatalitetne politike kojom se pruža podrška višečlanim porodicama, a ujedno je i podrška privrednicima na području ove opštine.

On je naveo da je projektom obuhvaćeno 560 djece i da je do sada iz budžeta opštine za ove namjene utrošeno 26.000 KM.

"Ovim projektom pružamo podršku i privrednim subjektima koji ne mogu da se takmiče sa velikim trgovinskim lancima, tako da smo spojili višečlane porodice i privrednike", rekao je novinarima Vođević.

Načelnik je pozvao višečlane porodice da se i dalje prijavljuju za ovaj projekat, koji će biti otvoren do 1. decembra, da bi novac koji je predviđen za ove namjene u budžetu opštine bio utrošen do kraja godine.

Majka četvoro djece Biljana Perić rekla je da već par godina učestvuje u projektu "Moja porodica tri plus", da vaučere uglavnom koristi za kupovinu odjeće te da ovaj vid podrške mnogo znači višečlanim porodicama.

Vaučeri su u vrijednosti 150 KM, a mogu da se koriste za kupovinu odjeće, obuće i školskog pribora u trgovinama koje učestvuju u projektu.

Prijave za učešće u projektu "Moja porodica tri plus" mogu se podnijeti u zgradi opštine Mrkonjić Grad do 1. decembra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana