"Motajički vuk" pobrao medalje u Rumuniji

D. J.
"Motajički vuk" pobrao medalje u Rumuniji

Srbac - Folklorno udruženje građana "Motajički vuk" iz Sitneša proglašeno je za najbolji igrački ansambl na 25. Internacionalnom festivalu folklora za djecu i odrasle pod nazivom "Catalina" koji je održan u rumunskom Jašiju.

Sitnešani su bili jedini predstavnici BiH na ovoj manifestaciji održanoj proteklog vikenda, a nastupili su u konkurenciji 29 kulturno-umjetničkih društava iz Španije, Rusije, Poljske, Moldavije, Rumunije i BiH.

- Veoma smo srećni zbog ostvarenog uspjeha koga smo upotpunili sa još jednom nagradom, a to je osvojeno drugo mjesto u kategoriji vokalnih izvođača gdje smo nastupili sa našom pjevačkom grupom - rekao je umjetnički rukovodilac udruženja "Motajički vuk" Ratko Lalović.

On dodaje da je ovo bila uzvratna posjeta prijateljima iz folklornog društva "Hora Moldovei" iz Jašija koje je prošle godine gostovalo na festivalu Motajičko zimsko prelo u Srpcu.

U "Motajičkom vuku", koji postoji već pet godina, djeluje više od 100 aktivnih članova raspoređenih u dječiji, izvođački i rekreativni ansambl, a aktivni su sa svojim folklornim sekcijama i u Kaocima, Nožičkom i Srpcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana