Mostarskim Srbima stiže podrška iz Srbije

Srna
Mostarskim Srbima stiže podrška iz Srbije

Mostar - Delegacija Srpske pravoslavne crkve i lokalnih samouprava Mostara i Nevesinja izuzetno je zadovoljna i ohrabrena podrškom koju je na jučerašnjem sastanku u Beogradu dobila od predstavnika Vlade Srbije, izjavio je mostarski paroh Radivoje Krulj.

On je podsjetio da je Vlada Srbije podržala više projekata među kojima i projekat za opremanje škole u kojoj bi se izvodila dopunska nastava za srpsku djecu iz Mostara kako bi sačuvali svoj jezik i identitet, kao i projekat obnove jedne zgrade u kojoj bi bio smješten dnevni centar za stare osobe, te nekoliko infrastrukturnih projekata, među kojima vodovod za povratničko naselje Željuša u Mostaru.

- Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić prošle godine su uplatili 200.000 evra za obnovu Saborne crkve i mi se nadamo da ćemo uz njihovu pomoć privesti kraju građevinski dio radova na hramu - rekao je Krulj.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović istakao je da su dobili potvrdu da će Vlada Srbije uplatiti 30.000 evra za izgradnju centralnog spomen-obilježja u Nevesinju i da će se uključiti u obilježavanje manifestacije "Nevesinjska puška".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana