Most Bratoljub niče do novembra

K. Ć.
Most Bratoljub niče do novembra

Bratunac - Gradnja mosta na rijeci Drini koji će povezati Bratunac i Ljuboviju, odnosno Republiku Srpsku i Srbiju, trebalo bi da bude završena do novembra ove godine.

Poručio je to ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić koji je u petak, nakon obilaska gradilišta, izrazio zadovoljstvo dinamikom radova. On je istakao da je na strani Srpske na lokalitetu Pobrđe započeta gradnja dva stuba, a da su sa druge strane već izgrađena četiri.

- Radovi s naše strane počeli su prije dva mjeseca. Nadam se da će za nekoliko mjeseci biti završen most "Bratoljub" koji ima simbolično značenje i koji je ostvarenje višedecenijske želje naroda sa ovih prostora - rekao je Trninić.

On je istakao da će zajednički granični prelaz biti izgrađen na strani RS, te da će u njegovu izgradnju biti uloženo oko šest miliona evra.

Trninić i generalni sekretar Auto-moto saveza (AMS) RS Ranko Babić posjetili su u petak stručnu ekipu AMS koja je u Bratuncu besplatno kontrolisala tehničku ispravnost vozila. Riječ je o kampanji "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite 2016".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana