Momčilo Zeljković, kandidat SNSD-a za načelnika Čelinca: Ostvareni rezultati prečica za novi mandat

Vedrana Kulaga
Momčilo Zeljković, kandidat SNSD-a za načelnika Čelinca: Ostvareni rezultati prečica za novi mandat

SNSD je u proteklim godinama uradio dosta za Čelinac i vjerujemo da su ostvareni rezultati jedan od osnovnih razloga zbog kojih će nam sugrađani pružiti novu šansu da završimo sve što smo počeli.

Kazao je to načelnik Čelinca i kandidat SNSD-a za novi mandat na toj funkciji Momčilo Zeljković.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih lokalnih izbora i šta će izbori donijeti stanovnicima Vaše opštine?

ZELjKOVIĆ: Očekujemo da će građani prepoznati sve što je SNSD do sada uradio i da će produžiti mandat i načelniku i našoj odborničkoj listi. Pokazali smo dosta ozbiljnosti i u veoma teškima danima poplava i kriza. Imamo dosta projekata iza sebe, a one započete namjeravamo da privedemo kraju. Tu je riječ o razvoju infrastrukture u opštini, stvaranju uslova za nova radna mjesta, brizi o školstvu, zdravstvu i brojnim drugim stvarima. Planiramo pročišćavanje korita rijeka, a jedan od kapitalnih projekata su i novi gradski most i trg, kao i kanalizaciona infrastruktura. Očekujemo dobar izborni rezultat i u trci za načelnika, koji ima podršku SP-a i "Ujedinjene Srpske" i minimalno osam od 25 odbornika.

* GLAS: Da li je, u tom slučaju, nastavak započetih aktivnosti i osnova Vašeg programa?

ZELjKOVIĆ: Imamo niz projekata na kojima radimo, kao i one koji su u završnoj fazi. To je kontinuitet i vjerujem da će ga građani prepoznati. Sve što smo do sada uradili pokazuje da vodimo brigu o svim stanovnicima.

* GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne nekoga drugog?

ZELjKOVIĆ: Činjenica je da smo mi duži period na vlasti i da smo radom pokazali da smo ozbiljna politička partija, kako na nivou opštine tako i na nivou Republike, da imamo korektan odnos i saradnju sa Vladom RS, te i prepoznatljive namjere da Čelinac napravimo snažnijim i boljim za sve naše građane. Mislim da je to jedan od osnovnih razloga koje će građani i prepoznati. Ne želimo potcijeniti nijednu političku partiju, ali mislimo da SNSD, sa nekim strankama, može da dobije skupštinsku većinu i iznese kandidata za načelnika te nastavi kontinuitet obavljanja vlasti u idućem periodu. Slažem se s tim da i u drugim strankama ima kvalitetnih ljudi, ali mislim da smo mi najsnažnija partija koja ima najbolju sponu sa Vladom RS, što je važno za razvoj i napredak opštine.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano, ako pobijedite?

ZELjKOVIĆ: Imam jednu praksu, a to je da dobro sagledam mogućnosti budžeta i drugih izvora, napravim dobru procjenu i onda izađem pred građane sa obećanjem šta je moguće. U više od 90 odsto slučajeva ispunim data obećanja, jer sam oprezan kada je to u pitanju. Građane ćete najviše naljutiti ako im nešto obećate, a to ne ispunite. Dobre procjene su važne, a mi ne obećavamo da ćemo napraviti spektakl za kratko vrijeme, već gledamo kretanje budžeta, ostvarujemo kontakte sa onima koji su raspoloženi za donacije i kada sve to privedemo kraju mi kažemo da će neki projekat biti završen u određenom roku.

Prvi koraci

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

ZELjKOVIĆ: Nastaviću mnogo započetih poslova. Cilj SNSD-a je da svaki građanin ima obezbijeđenu vodu, da bude što više zaposlenih, da svuda imamo asfalt i čist grad i da po tome bude prepoznatljiv. Bavićemo se i socijalnim i svim pitanjima na lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana