“Moje Nožičko” oživjelo seosku infrastrukturu: Za složne mještane nema prepreka

D. J.
“Moje Nožičko” oživjelo seosku infrastrukturu: Za složne mještane nema prepreka

SRBAC - Udruženje građana “Moje Nožičko” iz Srpca aktivno je radilo proteklih mjeseci na uređenju infrastrukture sela i obilježavanju značajnih jubileja, u čemu ih nije spriječila ni pandemija virusa korona.

Ovo udruženje okuplja 260 članova, kako onih koji žive u Nožičkom, tako i onih koji vode porijeklo iz ovog sela, ali su otišli iz njega u potrazi za boljom životom i povremeno dolaze u rodni kraj. Nožičani su zahvaljujući brojnim donacijama i sredstvima od članarine uspjeli da urede školsko igralište, posade drveće i urede zelenilo u spomen-parku.

Posjetili su najstarijeg stanovnika u selu Ljubomira Dabića, koji je proslavio 100. rođendan i odnijeli mu na poklon rođendansku tortu, a simboličnom nagradom od 200 KM nagradili su članicu udruženja Tinu Vrhovac koja je proglašena za učenika generacije OŠ “Jovanović Zmaj” Srbac.

- Sa pogoršanjem epidemiološke situacije opao je društveni život u selu, ali nismo dozvolili da potpuno stane. Iako smo većinu važnijih projekata prebacili za ovu godinu, organizovali smo volonterske akcije, turnir u odbojci i druženje uz roštilj za naše najmlađe članove, uz poštovanje propisanih mjera - rekao je predsjednik udruženja Velimir Mikulić.

On dodaje da je angažmanom njihovog članstva do sada izgrađena igraonica kod osnovne škole, rekonstruisan i proširen mjesni dom, izgrađene klupe i stolovi i postavljena tabla i figure za vanjski šah.

- Naročito smo opredijeljeni za očuvanje životne sredine, pa smo tako čistili lokalitet kod izvora vode “Đukin bunar” i uklanjali divlju deponiju u blizini izvora - kazao je Mikulić.

Prema njegovim riječima, cilj udruživanja je da se mještanima svih generacija, a naročito mladima, omoguće bolji sadržaji za provođenje slobodnog vremena i život u čistijem i zdravijem selu.

- Svake godine održavamo Skupštinu, na koju su pozvani svi naši članovi. Tu se dogovaramo i pravimo planove za cijelu godinu, a uskoro ćemo pokrenuti i bilten, koji ćemo objaviti i na internetu kako bi svi Nožičani širom planete mogli biti upoznati sa našim aktivnostima - rekao je Mikulić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana