Moguća montaža traktora i autobusa u Kosmosu

Srna
Moguća montaža traktora i autobusa u Kosmosu

Banjaluka - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je banjalučko preduzeće "Kosmos" najbolje rješenje za saradnju sa poljskom kompanijom "Pol-Mot" u oblasti montaže traktora i električnih autobusa.

Poslije razgovora sa privrednom delegacijom iz Poljske i obilaska "Kosmosa" Đokić je rekao da Vlada Srpske čini maksimalan napor da pomogne da ovo preduzeće ozdravi i u većem kapacitetu se vrati u privredni život.

- Na dobrom smo putu da se to desi. Predstečajna faza ide veoma dobro - rekao je Đokić i dodao da očekuje da će proces restrukturiranja biti završen do kraja ove godine ili u januaru 2017.

Predsjednik poljsko-balkanske Privredne komore Andržej Zarajčuk je rekao da su zainteresovani za saradnju sa Srpskom iz nekoliko razloga, a to su otvorenost ka stranim investitorima, relativno jeftina struja i radna snaga, kao i iskustvo koje imaju radnici u RS.

Zarajčuk, koji je i predsjednik kompanije "Pol-Mot", kaže da je ubijeđen da će doći do saradnje, uglavnom u oblasti namjenske industrije.

Direktor "Kosmosa" Dušan Vještica poručio je da su potencijali ovog preduzeća u dijelu namjenske industrije i civilnog tržišta veoma značajni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana