Modruča: U akciji prikupljene 42 doze krvi

Srna
Modruča: U akciji prikupljene 42 doze krvi

MODRIČA - U Koprivni kod Modriče danas je organizovalo akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su prikupljene 42 doze dragocjene tečnosti za potrebe Opšte bolnice "Sveti Apostol Luka" u Doboju.

Akciju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davaoca krvi Rafinerije ulja Modriča povodom Dana opštine - Vidovdana.

Ovoj akciji odazvala su se 52 davaoca, od kojih devet nije moglo dati krv.

Akcija je održana u saradnji sa Savezom dobrovoljnih davaoca krvi Republike Srpske, Dobrotvornom organizacijom Eparhije zvorničko-tuzlanske "Trojeručica", Crkvenom opštinom Koprivna i Humanitarnom organizacijom "Srcem za Modriču".

Predsjednik Društva dobrovoljnih davaoca krvi Rafinerije ulja Slavko Jeftić rekao je da ovo društvo ima 80 članova koji godišnje daju preko 300 doza krvi.

"Od osnivanja Rafinerije radnici ovog kolektiva dali su blizu 1.800 litara krvi", rekao je Jeftić Srni.

Predsjednik Saveza dobrovoljnih davaoca krvi Republike Srpske Miro Anđelić rekao je da je modričko jedno od aktivnijih društava u Srpskoj.

On je dodao da je epidemije virusa korona otežala organizaciju akcija, ali da su davaoci iz cijele Republike Srpske našli načina da daruju krv bez koje zdravstvene ustanove nisu ostale ni jednog momenta.

Gosti na drugoj vidovdanskoj akciji bili su predstavnici društava iz Ugljevika, Ljubinja, Trebinja i Zemuna. /kraj/lam/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana