Modriča: Uručeni vaučeri za školski pribor za 322 učenika iz višečlanih porodica

Srna
Foto: Srna

MODRIČA- U Modriči su danas uručeni vaučeri za nabavku školskog pribora za 322 učenika iz višečlanih porodica, za koje je iz lokalnog budžeta obezbijeđeno 9.660 KM.

Načelnik Odjeljenja za prijemnu kancelariju opštine Modriča Damir Stojanović rekao je da je dodjela vaučera organizovana u saradnji sa modričkim Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece "Nada 4".

"Opštinska uprava i ove godine obezbijedila je vaučere u pojedinačnom iznosu od 30 KM za nabavku školskog pribora učenicima iz višečlanih porodica", naveo je Stojanović.

Predsjednik Udruženja "Nada 4" Tatjana Pisarević rekla je da udruženje broji 136 porodica sa ukupno 322 djece i da ima podršku lokalne zajednice u realizaciji brojnih projekata kojima im se olakšava funkcionisanje, te poboljšava status ovih porodica.

Na dodjeli vaučera u Srpskom kulturnom centru istaknuto je da opština Modriča obezbjeđuje stipendije za studente iz višečlanih porodica od prve godine studiranja, a usvojena je i odluka o besplatnom boravku djece u obdaništu ukoliko su ostala djeca iz porodice maloljetna ili se školuju.

Prošle godine porodicama sa troje i više djece uručene su "ponosne kartice" kojima ostvaruju popust pri kupovini robe kod preduzeća koja su pristupila projektu.

Majka petoro djece Jelena Blagojević iz Modriče rekla je da joj ova pomoć znači mnogo.

Otac četiri djevojčice, sveštenik Nikola Goranović kaže da dobro dođe pomoć koja je i znak pažnje lokalne uprave prema ovim porodicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana