Modriča: Uručene 193 ponosne kartice za porodice sa troje i više djece

Srna
Modriča: Uručene 193 ponosne kartice za porodice sa troje i više djece

MODRIČA, 8. AVGUSTA /SRNA/ - U Modriči su uručene 193 “Ponosne kartice” porodicama sa troje ili više djece sa područja ove opštine, čiji korisnici će ostvariti popust prilikom kupovine robe kod privrednih subjekata učesnika u projektu.

“Ponosne kartice” su sinoć u Srpskom kulturnom centru uručili predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić i načelnik opštine Modriča Jovica Radulović.

Prvu “Ponosnu karticu” dobio je upravo Radulović, član porodice sa troje djece, od kojih je jedno maloljetno.

Dakić je rekao da je zadovoljan brojem porodica koje su se prijavile za učešće u projektu, kojim je u 23 opštine i grada u Repbulici Srpskoj obuhvaćeno više od 6.000 porodica sa 18.000 djece.

“Do sada su se na nivou Repbulike Srpske u projekat uključila 250 privrednika, od kojih su 22 iz Modriče”, rekao je novinarima Dakić.

On je naveo da će svi vlasnici “Ponosne kartice” dobiti i karticu kompanije “Nestro petrol”, koja će im omogućiti popust za sve usluge na benzinskim pumpama širom Republike Srpske.

Dakić je rekao da korisnici “Ponosne kartice” postaju i članovi “Vajber” zajednice, koja ima gotovo 6.000 članova.

“Posredstvom ove zajednice korisnici kartice mogu dobiti informacije o privrednicima koji odobravaju popuste”, izjavio je Dakić.

Radulović je rekao da su uručivanjem “Ponosnih kartica” višečlane porodice i opština Modriča zvanično postali dio projekta, koji je izuzetno važan za sprovođenje demografske politike u opštini u narednom peridu.

“Višečlane porodice su važan stub društva i lokalna uprva će im, u saradnji sa privrednim subjektima i uz podršku Fondacije i drugih institucija, posvetiti potrebnu pažnju”, rekao je Radulović.

On je naveo da je zadovoljan brojem privrednika koji podržavaju projekat, čijom realizacijom se omogućava trajna pomoć ovim porodicama na način garantovanog popusta za robe i usluge dobijene kod modričkih i privrednika iz cijele Repbulike Srpske koji su učlanjeni u projekat.

Minja Ilić, majka troje djece, rekla je da je svaka pomoć u odgajanju djece značajna.

“Dobijanjem žPonosne karticež dobili smo i potvrdu da lokalna uprava i Fondacija, uz dobrovoljno učešće privrednika, misli i brine o ovim porodicama”, rekla je Ilićeva, koja je učiteljica u Modriči. /kraj/lam/am/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana