Modriča: Prijem i pokloni za djecu i nastavnike sa Kosova i Metohije

Srna
Foto: Srna

MODRIČA- Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović danas je upriličio prijem i uručio poklone za 37 djece sa Kosova i Metohije i četiri nastavnika koja su u subotu doputovala u ovu opštinu u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Radulović je rekao da ga raduje to što djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije borave u Modriči u sedmici pred Vidovdan u kojoj će sa Modričanima obilježiti Dan opštine - "Vidovdan".

"Tokom boravka, djeca i nastavnici posjetiće Manastir Duga Njiva i druge znamenitosti ove opštine. Besplatno će koristiti gradski bazen i prisustvovati manifestacijama koje se organizuju povodom Dana opštine", rekao je novinarima Radulović.

On je naveo da su se djeca sa domaćinima brzo sprijateljila i da su se lako prilagodila novoj sredini, te pohvalio stanovnike Modriče koji su, organizovani u neformalnu grupu, prikupili novčane darove gostima.

Član neformalne grupe građana "Jedan za druge" iz Modriče Nadežda Milošević rekla je da je akcija prikupljanja novčanih sredstava za goste trajala jedan dan i da je uz veliki odziv građana prikupljno 1.850 KM, od kojih je svakom djetetu uručeno po 50 KM za džeparac.

"Akcija traje do subote, a sva sredstva biće poklonjena gostima kada u subotu krenu kućama na Kosovu i Metohiji", rekla je Miloševićeva.

Učenica iz Kosovske Mitrovice Gordana Šmikić rekla je da su utisci prelijepi, a domaćini ljubazni, što je boravak kod vršnjaka ova tri dana, kako kaže, učinilo izuzetno prijatnim.

Učenica Vida Radović istakla je da je Modriča prelijep grad, a da su domaćini priredili izvanredan doček i boravak koji će pamtiti do kraja života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana