Modriča: Postavljene nove led svjetiljke

Srna
Modriča: Postavljene nove led svjetiljke

MODRIČA - U Modriči je zamijenjeno 2.200 starih svjetiljki ulične rasvjete sijalicama najnovije LED generacije, a vrijednost ove investicije iznosi 1.400.000 KM. Načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam i geodetske poslove Jovan Mišić rekao je da je završena modernizacija ulične rasvjete u četiri gradske i dvije prigradske mjesne zajednice, u kojima su postojeće svjetiljke zamijenjene LED sijalicama, koje troše manje električne energije, daju bolje efekte osvijetljenosti i imaju duži vijek trajanja.

"Nova rasvjeta ima opremu i module koji operateru sa udaljene lokacije pružaju mogućnost daljinskog upravljanja i nadzora nad pojedinačnim svjetiljkama, grupama svjetiljki ili čitavom instalacijom, uz povratne informacije o stanju svake svjetiljke i kompletnog sistema", rekao je Srni Mišić.

On je naveo da se projekat, čija je ukupna vrijednost 1.400.000 KM, realizuje po principu janvo-privatnog partnerstva opštine i konzorcijuma "CM Trejd" iz Bijeljine.

Mišić je dodao da izvođač radova "CM Trejd" garantuje uštedu do 65 odsto od dosadašnje potrošnje energije ili godišnje 200.000 KM, kojima će opština u narednih sedam godina plaćati instalaciju i održavanje sistema.

"Ugovorom je planirana i modernizacija rasvjete na trgovima, šetalištima i parkovima u gradu, gdje će u narednom periodu biti instalisano 100 ukrasnih svjetiljkli", rekao je Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana