Modriča: Pomoćnik ministra uručio pakete didaktičke opreme za fizičko

Srna
Modriča: Pomoćnik ministra uručio pakete didaktičke opreme za fizičko

MODRIČA - Osnovnim školama u Modriči danas su uručeni paketi didaktičke opreme za nastavu fizičkog vaspitanja, koju je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske obezbijedilo u okviru projekta "Sport u škole".

 

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport Mario Đuran, koji je direktorima škola uručio opremu, rekao je da je pojedinačna vrijednost paketa didaktičke opreme 300 KM.

"U toku je prva faza projekta koji će se, kroz dodjelu didaktičke opreme za nastavu fizičkog vaspitanja, ukupne vrijednosti 60.000 KM, realizovati u svim školama u Srpskoj", rekao je Đuran novinarima.

On je nakon razgovora sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i direktorima osnovnih škola "Sveti Sava" i "Sutjeska", Zlatkom Lazićem i Zoricom Vasiljević, istakao da je Ministarstvo u 2019. godini u ovoj opštini podržalo devet projekata razvoja sporta i podrške porodici i omladini, u iznosu od 36.000 KM.

Krekić je rekao da su sredstva dobijena od Ministarstva iskorištena za poboljšanje vaspitno-obrazovnog rada u školama i stvaranje boljih uslova za rad sportskih klubova i pojedinaca na prostoru cijele opštine.

"Opština iz lokalnog budžeta godišnje obezbijedi 230.000 KM za rad sportskih klubova", rekao je Krekić.

Direktor osnovne škole "Sveti Sava" i bivši dugogodišnji trener odbojkaškog i košarkaškog kluba u Modriči Zlatko Lazić rekao je da ta škola ima dobre uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana