Modriča: Održani biciklijada i sokolske igre

Srna
Modriča: Održani biciklijada i sokolske igre

MODRIČA - U Modriči je danas, povodom Vidovdana, održana šesta rekreativna biciklijada od Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u centru do Rekreativnog centra “Riječani Gornji”, gdje su održane Sokolske igre sa više od 150 učesnika.

Starješina Crkve jerej Goran Panjkov, organizator manifestacije, rekao je da se biciklijada i Sokolske igre tradicionalno organizuju u znak sjećanja na smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu 1992. godine, te proboja Koridora i oslobođenja Modriče na Vidovdan - 28. juna prije 29 godina.

“Stazu dugu 12 kilometara, koja simboliše 12 banjalučkih zvjezdica, uspješno su prešli svi učesnici od kojih je najmlađi imao dvije, a najstariji više od 70 godina”, istakao je Panjkov novinarima.

On je rekao da su, osim promocije korištenja bicikla kao prevoznog sredstva, i ove godine su organizovana nadmetanja u drevnim igrama - bacanje kamena s ramena, skakanje u vreći, navlačenje konopca.

Panjkov je naveo da su o bezbjednosti učesnika biciklijade brinuli pripadnici Policijske stanice Modriča.

“Biciklijadu su podržali načelnik opštine Jovica Radulović i više od 50 privrednika sa područja ove opštine”, rekao je Panjkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana