Modriča: Odata pošta stradalima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu

Srna
Foto: Srna

MODRIČA- U svim pravoslavnim crkvama na području Modriče, povodom Vidovdana - Dana opštine, danas su služene liturgije, a pred centralnim spomenikom služen je parastos i položeni vijenci i cvijeće za više do 700 poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U Modriči je prethodnih dana brojnim manifestacijama obilježen Dan opštine i 31 godina kada je na Vidovdan, u operaciji "Koridor života" oslobođena Modriča, a na njenom području probijen koridor i spojen zapadni i istočni dio Republike Srpske.

Na svečanoj akademiji povodom Dana opštine sinoć je dodijeljeno najviše opštinsko priznanje - Povelja, posthumno komandantu Vučijačke bigade Vladeti Živkoviću, a uručene su i tri plakete i šest diploma pojedincima i organizacijama koji su ostvarili dobre razutate u radu i doprinijeli razvoju Modriče.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da se građani i lokalna uprava Modriče sjećaju branilaca Republike Srpske, posebno onih koji su dali živote na braniku otadžbine.

"Danas smo poslali poruku mladim i budućim generacijama da ne zaborave šta se desilo devedesetih godina prošlog vijeka", rekao je pred Spomen-obilježjem Radulović.

On je naveo da je na svima obaveza da čuvaju, brane i razvijaju Modriču i Republiku Srpsku.

Radulović je najavio da će biti podignuta bista generalu Vojske Republike Srpske Novici Simiću, jednom od komandanata u operaciji "Koridor 92".

"Do Vidovdana naredne godine uz spomenik stradalima za Republiku Srpsku biće postvaljena spomen-bista generala Simića, komandanta koji je na Vidovdan, 28. juna, iz centra Modriče javio da je koridor probijen i da je slobodan put prema istočnom dijelu Republike Srpske i Srbiji.

Na centralnom spomeniku poginulim borcima iz Modriče i iz više od 30 opština bivše Jugoslavije, čije porodice danas žive u Modriči, brojne delegacije su položile cvijeće, a održan je i Poetski čas.

Načelnik Radulović i predsjednik Skupštine opštine Modriča Milutin Popović su u Centrlanom parku položili vijence na spomen-obilježja solunskim borcima i žrtvama Drugog svjetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana