Modriča: Obilježen Dan udruženja penzionera

Srna
Modriča: Obilježen Dan udruženja penzionera

Modriča - Udruženje penzionera Modriča obilježilo je danas Dan udruženja - 10. septembar svečanim ručkom i zabavnim programom za 530 članova i gostiju.

Predsjednik Opštinskog udruženja penzionera Đorđe Nijemčević rekao je da tradicionalno, dvanesti put, modrički penzioneri, sa gostima iz ove opštine, susjednih opština u Republici Srpskoj i udruženjima iz Hrvatske i Srbije, obilježavaju svoj dan.


"Kao i prethodnih godina i ovo obilježavanje Dana penzionera podržao je načelnik Modriče Mladen Krekić i lokalna uprava, privredna preduzeća kao i javne ustanove u Modriči", rekao je Nijemčević na svečanosti u sportsko-rekreativnom centru Riječani Gornji kod Modriče.

On je istakao da je cilj obilježavanja Dana opštinske organizacije penzionera druženje lica treće životne dobi, sklapanje prijateljstava i razmjena iskustava o organizaciji i radu udruženja.

"Gosti na današnjoj manifestaciji su penzioneri iz Šamca, Doboja, Petrova i Dervente, Brčkog, kao članovi udruženja penzionera iz Bršadina u Hrvatskoj i Sremske Mitrovice, Bobote i prvi put Bogatića iz Srbije", naglasio je Nijemčević.

Načelnik Modriče Krekić rekao je da je glavna poruka ove manifestacije volja ljudi koji su završili svoj radni vijek da se druže, utvrđuju stara i sklapaju nova prijateljstva bez straha od godina.

"Opština Modriča godišnje sredstvima budžeta u iznosu od oko 50.000 KM podržava rad Udruženja u koje je, od preko 3.000 penzionera na prostoru opštine, učlanjeno njih 2.357", rekao je Krekić.

On je naglasio da će lokalna zajednica i ubuduće podržavati najbrojnije i najaktivnije udruženje u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana