Mliječna industrija i vina iz BiH predstavljeni u Istanbulu

Srna
Foto: gs

SARAJEVO- Mliječna industrija i vina iz BiH uspješno su predstavljeni u Istanbulu, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH i dodali da postoji veliki potencijal za sklapanje partnerstva sa turskim komapnijama koje se bave distribucijom proizvoda ovih sektora.

Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore Vjekoslav Vuković iskoristio je priliku da pored predstavljanja usluga, aktivnosti i aktuelnih projekata Komore, pokazatelja spoljnotrgovinske razmjene između BiH i Turske, najavi i projekat „Vinske ceste Hercegovine – put ka tržištu“.

On je istakao da hercegovački vinari žele biti prepoznatljivi po „Žilavki“ i „Blatini“, svojim jedinstvenim sortama grožđa, te predstaviti svoja vina, hranu, prirodu i kulturu na međunarodnoj sceni, te dodao da je Spoljnotrgovinska komora tu da im pruži punu podršku.

Vuković je uručio zahvalnicu Uniji privrednih komora Turske za dugogodišnju uspješnu saradnju i partnerstvo koje je približilo dvije institucije, ekonomije, ali i zemlje.

„U nadi da će ovaj događaj iznjendriti pozitivne rezultate i da će biti uspostavljena konkretna poslovna saradnja od zajedničkog interesa, Komora će u tom smislu nastaviti realizovati aktivnosti s ciljem promocije izvoznih potencijala i povećanja pokazatelja spoljnotrgovinske razmjene u korist BiH“, naglasio je on.

Vuković je izrazio uvjerenje da će uspješna prezentacija vina i sira takođe otvoriti nove mogućnosti predstavljanja i drugih sektora, odnosno proizvoda i usluga BiH koji mogu pronaći mjesto na turskom tržištu, posebno uzimajući u obzir dugogodišnje prijateljske odnose dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana