Mladom fočanskom policajacu uniforma nagrada za mukotrpan rad

Radmila Đević
Mladom fočanskom policajacu uniforma nagrada za mukotrpan rad

Foča - Zahvaljujući humanosti i požrtvovanosti mladog fočanskog policajca Nemanje Trivuna koji godinama prenosi borilačke vještine, ali i prednosti policijskog poziva na svoje sugrađane, veliki broj mladih Fočaka opredjeljuje se da krene trenerovim stopama i svoju budućnost nastavi u policijskoj uniformi.

Dvadesetdevetogodišnji pripadnik Jedinice za podršku pri Policijskoj upravi Foča, licencirani instruktor izraelske borilačke vještine krav maga, rafter, turistički vodič i padobranac ličnim primjerom i rezultatima privukao je omladinu i okrenuo ih zdravom načinu života.

Nedavno je volonterski obučavao omladince i omladinke iz Foče koji su konkurisali za prijem na Policijsku akademiju, ali i za posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS. Zahvaljujući iskustvima, vještinama i znanjima koje im je nesebično prenosio svi njegovi “učenici” ostvarili su izvanredne rezultate i odnijeli najviše bodova na testiranjima. Brojni će obući uniforme MUP-a Srpske, što je Nemanju posebno obradovalo.

- Drago mi je da su brojni mladi ljudi koji su dolazili kod mene na treninge i tražili savjete prepoznali policijski posao kao častan i plemenit poziv, koji nije samo obavljanje zadataka i naređenja, već je prije svega humani rad. Objasnio sam im da to zanimanje traži dosta odricanja i zalaganja, ali donosi nesagledivu ličnu satisfakciju - priča Trivun.

Ističe da je mladima osim fizičke pripreme pomagao i  savjetima za psihičku spremnost, te da su oni na testiranjima pokazali velika znanja i sjajne rezultate.

- To je znak da će biti uzorni policijski službenici, što me najviše raduje - zadovoljan je Trivun.

Ističe da bez policije ne bi bio instruktor, a ni svestrana ličnost, te da je od malih nogu želio da postane policajac.

- Moj otac je bio uniformisano lice, a 1993. godine poginuo je na dužnosti. Na uniformu sam uvijek gledao kao na častan poziv, koji ne može da obavlja svako. To je posao za najbolje i odabrane - priča Trivun.

Svojim radom i zalaganjem mladi policajac to je i dokazao.

  • Policijski posao mi je mnogo pružio, naučio, osnažio i ponosan što sam pripadnik MUP-a RS. Postoje dvije strane ovog posla, ono što građani vide i ona strana koju samo mi znamo, a to je da smo 24 časa dnevno spremni da pomažemo građanima i budemo im na raspolaganju u svim situacijama - ističe Trivun.

Hobiji

Nemanja Trivun Visoku školu unutrašnjih poslova u Banjaluci završio je u roku, a potom Policijsku akademiju i master studije na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Njegovo obrazovanje su pratili brojni hobiji, kao što je izučavanje engleskog i njemačkog jezika, bavljenje raftingom, padobranstvom i brojnim drugim sportskim disciplinama.  Godinama je glavni instruktor krav mage koju je i donio u Foču i jedini u RS koji posjeduje licencu za rad sa djecom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana