Mladi košarkaš iz Vlasenice se bori za vid

Goran Perić
Mladi košarkaš iz Vlasenice se bori za vid

Vlasenica - Košarkaški klub Vlasenica organizovao je akciju prikupljanja novca za liječenje šesnaestogodišnjeg člana tog kluba Nikole Klještana, koji je na treningu zadobio tešku povredu od koje je izgubio vid na lijevo oko.

Nikolin trener Radovan Perendić kaže da je klub do sada prikupio oko 5.000 KM, ali da je akcija u toku i da očekuje da će novac za operaciju mladog košarkaša, koja je zakazana za 11. oktobar ove godine na klinici "Aloplant" u gradu Ufa u Rusiji, biti prikupljen.

- U 45 godina moje košarkaške i trenerske karijere ovako nešto nije se desilo. Nidžo je dobar i ambiciozan košarkaš, odličan učenik, vrijedan omladinac... Svi smo tu da mu pomognemo, jer roditelji nemaju novac i volio bih da se u akciju uključi što više građana i institucija - rekao je Perendić.

Za operaciju u Rusiji, u koju Nikola i njegovi roditelji polažu velike nade, potrebno je oko 14.000 maraka, ne računajući postoperativne preglede i druge troškove.

Specijalistički pregledi u Banjaluci, Novom Sadu i Beogradu potvrdili su strahovanja Nikolinih roditelja da operacija ne može biti obavljena na domaćim klinikama, jer je došlo do prekida očnog živca. Od prijatelja su saznali za kliniku u Rusiji.

- I muž mi je u ratu ostao bez oka. Više ne znam ni sama kako sve ovo izdržavamo, ali moramo biti jaki, zbog Nikole i njegove budućnosti - kaže majka Rajka.

Nikola je član najmlađe plejade vlaseničkih košarkaša koji su svoj talenat i znanje već potvrdili na regionalnim i republičkim takmičenjima. Košarkom se bavi od desete godine.

- Sada mi je jedina želja da mi se vrati vid na lijevo oko i da nastavim da se bavim košarkom - rekao je Nikola.

Žiro-račun

Novac za operaciju Nikole Klještana može se uplatiti kod Unikredit banke Banjaluka, na račun broj 551000-99999999-32, poziv na broj 45468193000 (KM), ili 551000-99999999-32, poziv na broj 45468193101 (EUR).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana