Mladi iz regiona vozili “Drinski slalom”

Krstina Ćirković
Mladi iz regiona vozili “Drinski slalom”

Bratunac – Kiša nije omela nekoliko stotina ljubitelja riječne plovidbe koji su učestvovali na 13. regati “Drinski slalom”. U Fakovićima su ispraćeni i uz pratnju trubačkog orkestra iz Užica, plovili čamcima stazom dugom tridesetak kilometara do izletišta Rajska plaža.

Na jednom od oko 50 plovila bio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić koji je “Glasu Srpske” rekao da se ova manifestacija uspješno organizuje svake godine.

- Sve je odlično i zbog toga se nadam se da će druženje na ovoj našoj ljepotici Drini biti još masovnije narednih godina - rekao je Trninić.

Zbog druženja i zabave na regatu su došli dvadesetogodišnja Nevenka Đurić iz Vlasenice i Toni Mihaelovski iz Tetova.

- Na bratunačkoj regati učestvujem drugi put i preporučila bih je mladima jer se družimo i uživamo tokom plovidbe ovom prelijepom rijekom - poručila je Đurićeva. 

Mihaelovski je sumirajući utiske svog prvog učešća, osim zabave, izdvojio nova prijateljstva.

- Ovdje su ljudi srdačni i gostoljubivi. Bliska prijateljstva sa njima su prirodan slijed događaja. Zaista sam uživao u svemu ploveći Drinom. Ni kiša nam nije pomutila dobro raspoloženje - rekao je Mihaelovski.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović očekuje da će “Drinski slalom”, koji je jedna od 12 manifestacija koje svake godine okupljaju stanovnike ove i drugih lokalnih zajednica iz regije i šire, postati turistički brend ove opštine.

- Uradili smo do sada mnogo na tom planu. Uredili smo sportske terene i objekte na izletištu Rajska plaža kao i lokaciju u Fakovićima sa koje su krenuli učesnici regate. Ove godine završićemo i uređenje prostora na obali Drine u Bjelovcu, koja je predviđena za odmor i ručak učesnika “Drinskog slaloma” - rekao je Mlađenović.

Opština Bratunac obezbijedila je trideset čamaca za goste koji su došli iz Srbije, Makedonije, Austrije i susjednih opština.

Plovili i Savom

Na “Zvorničkoj regati” pod nazivom “Drina je samo jedna”, učestvovalo je 70 čamaca sa više od 500 učesnika a plovili su 25 kilometara od Malog Zvornika do Šepka.

Održana je i “Savska regata” u Bijeljini. A do cilj u Rači, poslije 25 kilometara plovidbe, stiglo je 200 plovila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana