Mlade u Trebinju pripremaju za odgovornost i izazove

R. Mi.
Mlade u Trebinju pripremaju za odgovornost i izazove

Trebinje - Oko 250 studenata iz čitave Republike Srpske okupilo se na dvodnevnom seminaru "Škola lidera" koji je u petak otvoren u Trebinju u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata RS.

Predsjednik Unije studenata Ratko Savić kazao je da će studenti imati priliku da na planiranim predavanjima iz iskustava istaknutih lidera političkog i javnog života Srpske, saznaju više o tome kako je nositi odgovornost za društvene, političke i ekonomske procese.

- Često se liderska pozicija shvata kao mjesto gdje se uživaju određeni benefiti, ali to je ono što dolazi tek na posljednjem mjestu. Prije svega, svaka liderska funkcija nosi ogromnu odgovornost i teret brige o drugima i za druge i donošenje teških odluka u ime drugih koje predstavljate - istakao je Savić.

"Školu lidera" otvorio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je potom održao i prvo predavanje. On je mladima poručio da treba da znaju da u životu moraju da rade i stvaraju i da će samo tako moći da unaprijede život građana u Srpskoj.

- Mislim da su svi svjesni težine situacije, pri tom nikada ovdje vremena nisu bila jednostavna. Ali to ne znači da oni ne treba da daju sve od sebe i da popravljaju stanje tamo gdje budu angažovani - rekao je Petrović.

Među najavljenim učesnicima na seminaru je i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović koja bi svoje viđenje liderstva trebalo da predstavi studentima ove subote. Predavanja bi trebalo da održe i vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i direktor Javnog preduzeća "Putevi RS" Nenad Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana