Mještani u Kukuljama kod Srpca slogom sagradili dom

D. J.
Mještani u Kukuljama kod Srpca slogom sagradili dom

Srbac - Mjesni dom u Kukuljama kod Srpca uskoro bi trebalo da otvori svoja vrata, a zahvaljujući donaciji od 20.000 maraka, koja je stigla iz Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika, postavljena je stolarija.

U izgradnju doma, površine 450 kvadrata, uloženo je 170.000 KM. Prostorije je nedavno obišlo oko 150 mještana koji su učestvovali u gradnji objekta, kako u novcu, tako i u nabavci građevinskog materijala i izvođenju radova.

- Radovi su počeli prije dvije godine i trajali su postepeno, u skladu sa novčanim mogućnostima. Dom su zidali majstori iz sela, a zahvaljujući donatorima nedavno smo ga stavili pod krov. Objekat je okrečen, dovedena je struja, voda i kanalizacija i uređeni toaleti - rekao je inicijator izgradnje doma Radojica Vidović.

Dodaje da je ostalo još da bude postavljena fasada, izgrađena bina, opremljene kancelarije i uređen parking.

Riječ je o jednom od najvećih mjesnih domova u srbačkoj opštini, a biće korišćen za potrebe mjesne zajednice, KUD-a "Đerdan" i druge namjene.

Vidović kaže da je ovo korak više ka modernizaciji infrastrukture u selu, koje po svom aktivizmu može biti primjer drugima.

- Asfaltirali smo igralište za potrebe područne škole, te izgradili sportski objekat za mjesni fudbalski klub u iznosu od 80.000 maraka. Vlastitim sredstvima smo sanirali udarne rupe na putevima kroz naše selo i sve to je primjer sloge u našoj mjesnoj zajednici - istakao je Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana