Mještani semberskog sela Trnjaci zaratili zbog 200 metara asfalta pa komšije blokirali gomilom zemlje

Anita Janković
Mještani semberskog sela Trnjaci zaratili zbog 200 metara asfalta pa komšije blokirali gomilom zemlje

Bijeljina - Pet domaćinstava iz Ozrenske ulice u selu Trnjaci kod Bijeljine od subote je odsječeno od ostatka svijeta, jer su im prve komšije zabranile korišćenje puta postavivši i zemljanu barikadu, i to zbog toga što nisu platili učešće za asfaltiranje.

Zemljana barikada osvanula je iznenada u subotu ujutro na opšte zaprepašćenje dijela Trnjevčana, a jedan od blokiranih mještana Dragan Mihajlović kaže da je razlog za ovaj potez njegovih komšija to što su odbili da plate asfalt. Objasnio je da asfalt ni ne ide direktno do njihovih kuća, već samo 200 metara od glavnog puta, nakon čega do pet spornih kuća ima još oko 150 metara makadama.

- Na kraju bismo mi i platiti bez obzira na to što asfalt ne ide do nas, da imamo od čega, ali svi smo ili nezaposleni ili penzioneri, pa od čega da platimo učešće od 500 KM - upitao je Mihajlović.

Ističe da među blokiranim stanovništvom ima i nekoliko đaka koji do škole moraju ići obilaznim putem preko njiva, šume i privatnih šljivika. Očekuje da nadležne službe što hitnije riješe nastali problem.

- Zvali smo komunalnu policiju i došli su u subotu, napravili zapisnik i rekli da će djelovati i mi sad čekamo - ispričao je Mihajlović.

Gordana Magoč došla je u petak naveče kod roditelja u Trnjake u posjetu sa dvoje male djece i sada nema načina da se vrati kući.

- Ostali smo zaprepašćeni u subotu ujutro vidjevši zemljano brdo nasred puta. To nas je praktično zaglavilo u kuće i odsjeklo od ostatka svijeta - priča Magočeva.

Istakla je da je "blokirano" stanovništvo mahom trećeg doba kojem svaki čas može zatrebati intervencija ljekara.

- Pored zemlje ne može čovjek proći, a kamoli kola Hitne pomoći. Ne znam šta će biti ako nekom pozli i samo molimo boga da se to ne desi - rekla je Magočeva.

Dodala je da su komšije s druge strane barikade samo jednom dolazile i tražile novac za učešće u asfaltiranju i da su njeni roditelji rekli da će platiti, ali niko se više nije pojavljivao. 

S druge strane barikade je kuća Bojana Dujkovića koji tvrdi da protiv odsječenih komšija nemaju ništa, ali priznaje da su im zabranili korišćenje puta jer nisu učestvovali u asfaltiranju.

- Moja kuća je prva u ulici i uopšte mi ne treba taj put jer s glavnog mogu prići svom dvorištu, ali sam uredno platio učešće od 500 KM. Njima je taj put svakako potrebniji nego meni, ali se nismo uspjeli dogovoriti i zato smo se odlučili da istresemo zemlju na kraj asfaltiranog dijela kako ne bi mogli prolaziti - rekao je Dujković.

Učešće

Asfaltiranje spornog dijela puta u Ozrenskoj ulici finansirali su mještani sa 30, dok je 70 odsto finansirala Gradska uprava Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana