Mještani Marić Međina, Desin Sela i Mionića dobili vodu

Srna
Mještani Marić Međina, Desin Sela i Mionića dobili vodu

TREBINjE - Mještani sela Marić Međine, Desin Selo i Mionići kod Trebinja danas su dobili vodu za piće priključivanjem na gradski vodovod.

U realizaciji ovog projekta učestvovali su Gradska uprava, preduzeća "Vodovod" i "Elektrohercegovina", te mještani ovih sela.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je projekat važan za ova sela, te da je ovaj dio Trebinja u prethodnom periodu bio zapostavljen, jer se nije dovoljno ulagalo u njega.

"Mještani kažu da su prezadovoljni, a naš cilj je da u narednom periodu ulažemo još više u selo, svjesni situacije da se Trebinje širi", rekao je novinarima Ćurić.

On je dodao da će grad Trebinje nastaviti da ulaže u vodovodne sisteme i u ostalim selima, gdje postoji mogućnost.

Ćurić je zahvalio mještanima ovih sela i upravi "Elektrohercegovine", koja je dala mehanizaciju, što je znatno smanjilo cijenu projekta.

Direktor trebinjskog "Vodovoda" Spaso Radović istakao je da, pored vodovoda u samom gradu, nastoje razvijati i vodovode u ruralnim područjima.

"Šest i po kilometara novog cjevovoda kada pomenemo izgleda malo, međutim to je veoma zahtjevan posao", rekao je Radović, napomenuvši da je ovaj projekat relativno brzo završen s obzirom na konfiguraciju terena i visoku temperaturu vazduha.

Marko Škero iz Desin Sela kaže da su mještani učestvovali u izgradnji vodovoda, te da su uz podršku gradske vlasti njihove nade ispunjene, dodajući da ovo znači i povratak stanovništva u ovaj kraj.

Radoslav Vlatković iz Marić Međina rekao je novinarima da voda za piće mnogo znači mještanima ovog, ali i okolnih sela, te da će im mnogo olakšati život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana