Mještani Lilića kod Srpca složni: Zajedničkim snagama sređuju društveni dom

D. J.
Mještani Lilića kod Srpca složni: Zajedničkim snagama sređuju društveni dom

SRBAC - Mještani Lilića kod Srpca udružili su se da bi renovirali društveni dom koji je izgrađen prije gotovo pola vijeka kako bi imali prostor za druženje i okupljanje.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dalibor Ožegović kaže da su nedavno organizovali radnu akciju radi zamjene dotrajalog krova, nakon čega je u planu sanacija prostorija. 

- Obratili smo se za pomoć opštini Srbac koja je prihvatila našu inicijativu i pomogla u nabavci građevinskog materijala. Dom će po završetku radova služiti za razne proslave, sportske aktivnosti i rad Savjeta mjesne zajednice. Imamo dosta mladih koji nemaju gdje u selu da provode slobodno vrijeme, tako da će ovo biti pun pogodak - ističe Ožegović.

Namjera im je da rekonstrukcijom obuhvate i poslovni prostor koji se nalazi u sastavu objekta, a u kojem je nekad radila lokalna trgovina.

- Prodavnica je već duže vrijeme zatvorena i nema zainteresovanih da je ponovo otvore, tako da ćemo je spojiti sa ostalim prostorijama i dodatno povećati kapacitet doma - rekao je Ožegović.

U radovima učestvuje oko 35 mještana koji se redovno odazivaju na ovakve akcije, što, prema riječima Ožegovića, potvrđuje njihovu složnost u selu.

- Aktivnosti u posljednje vrijeme su pojačane. Okrčili smo okolno šiblje koje je bilo zaraslo, a već neko vrijeme aktivni smo i u izgradnji crkve u našem selu, gdje smo prikupljenim donacijama pomogli uređenje fasade na zvoniku. Imamo ideju da se pokuša asfaltirati parking u blizini doma, gdje se nalazi spomenik poginulim borcima, pa se nadamo da ćemo dobiti podršku donatora i opštine - rekao je Ožegović.

Uskoro planiraju i sastanak Savjeta mjesne zajednice Lilić kako bi se dogovarali o novim aktivnostima u selu, u skladu sa novom metodologijom za rad mjesnih zajednica koju je usvojila Skupština opštine Srbac u sklopu projekta Saveza opština i gradova RS.

- U dogledno vrijeme planiramo i održavanje foruma građana, po ugledu na nekadašnje zborove, i nadam se dobrom odzivu mještana jer će to doprinijeti rješavanju važnijih problema u selu i planiranju budućih akcija, naročito kada je riječ o kandidovanju projekata na javne pozive opštine i drugih organizacija - rekao je Ožegović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana