Mitra Manigoda iz Bijeljine već 43 godine sinu ne pali svijeću, jer vjeruje da je živ

Jasna Dragojević
Mitra Manigoda iz Bijeljine već 43 godine sinu ne pali svijeću, jer vjeruje da je živ

Bijeljina - Nikada tom djetetu nisam zapalila svijeću, a nada da ću ga pronaći me ne napušta već 43 godine. Kao svaka majka, u duši osjećam svoje dijete, osjećam da je moj sin živ, iako su mi u bolnici rekli da je beba navodno preminula po rođenju.

Ovako započinje svoju bolnu životnu priču Mitra Manigoda iz Bijeljine, koja se davne 1973. godine porodila u mostarskoj bolnici. Ona vjeruje da joj je beba ukradena odmah nakon rođenja, zbog čega njena porodica godinama pokušava da je pronađe, a nedavno su i putem društvenih mreža krenuli po bilo kakva saznanja.

Dodaje da porodica sumnja da je beba zaista umrla jer, kako kaže, nigdje nisu zabilježeni nikakvi podaci o njemu. Nastavljajući potresnu ispovijest, naglašava da njoj i suprugu Ljubomiru nije dozvoljeno da vide "tijelo" dječaka.

- Trudnoća i porod su bili normalni. O djetetu nema nikakvih informacija, ni težine, ni dužine, pa ni umrlice, a ni ja ni muž ga nismo vidjeli - kaže Mitra, koja je poslije na svijet donijela još dvoje djece, sina Zorana i kćerku Snježanu.

Zoran dodaje da je sumnja o otmici postala jača kada se prije tri godine sa majkom i suprugom zaputio u Mostar, kako bi provjerili podatke o ovom slučaju.

- Prvo smo otišli do matičnih ureda i porodilišta da tražimo bilo kakav podatak da li je dijete mrtvo ili živo. Međutim, nismo uspjeli ništa naći, kao da ne postoji, kao da nije ni rođen. Jedini trag na koji smo naišli je majčina otpusna lista iz bolnice - kaže Zoran.

Dodaje da im je sve postalo čudno poslije sličnih dešavanja u Srbiji, zbog čega su se odlučili da preispitaju slučaj. Tako su i prije tri dana putem "Fejsbuk" profila Zoranove supruge Dijane Manigoda-Ilić odlučili da pokušaju pronaći svoga člana porodice. Dijana u tome podržava supruga.

- To utiče na njegovu majku, koja ima periode kada stalno spominje nestalog sina, pa ne spava po sedam dana. Nije jednostavno ni Zoranu da gleda majku kako tuguje - rekla je ona.

Portparol mostarske bolnice Adrijana Pandža rekla je da će danas biti provjeren slučaj porodice Manigoda.

Našao brata

Zoran Manigoda kaže da u Bijeljini poznaje čovjeka koji je pronašao svoga brata poslije mnogo godina. Kaže da mu je to dalo nadu da će i on pronaći svoga brata, za kojeg vjeruje da je živ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana