Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine grafa Istočno Sarajevo: Godina na izmaku bila veoma uspješna

J. D.
Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine grafa Istočno Sarajevo: Godina na izmaku bila veoma uspješna

Istočno Sarajevo - Rad Skupštine grada Istočno Sarajevo tokom ove godine može se ocijeniti visokom ocjenom, uz povremene manje tenzije, izjavio je predsjednik Skupštine Miroslav Lučić rezimirajući godinu na izmaku.

- Bez obzira na činjenicu da su iza nas lokalni izbori, a u tom  periodu očekivano je da odbornici oštrije nastupaju, moram reći da je sve vrijeme u Skupštini grada vladala vrlo korektna atmosfera i da nije zabilježena skoro nijedna povreda poslovnika - kazao je Lučić.

Dodaje da se u pojedinim slučajevima situacija sa republičkog reflektovala na lokalni nivo i to kroz oštrija istupanja odbornika.

Kao najvažniji dokument usvojen u ovoj godini Lučić navodi  Revidiranu strategiju razvoja grada za period 2016-2018. godine, koju je izradila Gradska razvojna agencija.

Važnim smatra i spremnost da putem kreditnog zaduženja obezbijede dio sredstava za izgradnju bolnice te je izrazio nadu da će Vlada RS u narednoj godini promijeniti politiku u vezi sa gradnjom bolnice.

Lučić je rekao da očekuje da će bezbjednosna situacija u Istočnom Sarajevu biti poboljšana te je skrenuo pažnju na važnost Univerziteta, koji je stub razvoja grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana