Miro Ilić iz trebinjskog SDS-a tvrdi da su ga pretukle stranačke kolege

V. K.
Miro Ilić iz trebinjskog SDS-a tvrdi da su ga pretukle stranačke kolege

Trebinje - Član trebinjskog SDS-a Miro Ilić tvrdi da ga je na Izbornoj skupštini gradskog odbora nekoliko stranačkih kolega pretuklo i nanijelo mu teške povrede oka samo zbog toga što nije glasao za predloženo rukovodstvo, što su demantovali u vrhu stranke u Trebinju.

Napad se, prema Ilićevim riječima, desio 9. aprila, kada je završeno glasanje za novog predsjednika trebinjskog SDS-a i njegovog zamjenika. Za predsjednika je izabran Borivoje Ninković, a na sjednici kojoj je prisustvovao i lider SDS-a Vukota Govedarica, Ilić je ukazao na loše stanje u stranci i na nepoštivanje Statuta i demokratskih principa.

- Kada je počelo brojanje glasova, u sali smo ostali članovi komisije, još neki delegati i ja. Došao je jedan čovjek koji me je provocirao i pitao koliko mi je Dušan Kovač iz stranke platio da tako govorim. Vidio sam da neće prestati sa provokacijama pa sam krenuo napolje, a on mi je zaprijetio da ću dobiti debele batine. Nakon toga sam dvojici mladića rekao da su mi svjedoci da mi je prijetio. Tada me je taj čovjek zgrabio s leđa, uhvatio za vrat i povio. Dvojica ili trojica iza mojih leđa su skočila sa klupe i tada su počeli da me udaraju. Prišao sam Govedarici i upitao da li je to pravda, a on mi je rekao: "Ma, pusti to". Rekao sam mu da ću sve prijaviti policiji, a on me nije ni pogledao - ispričao je Ilić i dodao da niko iz stranke nije reagovao.

Govedarica nije odgovarao na telefonske pozive, a Ninković kaže da ne zna o čemu Ilić priča, ističući da je to politička provokacija i da od 150 ljudi koji su bili na tom mjestu niko ništa nije vidio. U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili da im je prijavljen ovaj slučaj i da prikupljaju informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana