Mirko Novaković ponovo predsjednik Opštinske organizacije u Novom Gradu

Srna
Mirko Novaković ponovo predsjednik Opštinske organizacije u Novom Gradu

NOVI GRAD - Predsjednik Opštinske organizacije starješina Vojske Republike Srpske u Novom Gradu Mirko Novaković, koji je danas ponovo izabran na tu funkciju, rekao je da je planom rada za iduću godinu predviđeno stručno usavršavanje starješina, u okviru čega će biti organizovana i posjeta jednoj kasarni u Srbiji.

Novaković je na izbornoj skupštini rekao da će prioritet u radu ove organizacije biti stvaranje uslova za bolji i kvalitetniji rad, kao i da plan treba da sadrži i socijalnu komponentu, pomoć bolesnim članovima i njihovim porodicama.

On je naveo da je od protekle skupštine, za dvije godine, preminulo 10 članova organizacije starješina.

“Iduće godine obilježavamo 30 godina od formiranja Prve pješadijske novogradske brigade i mi već uveliko pripremamo i pišemo o ratnom putu te brigade”, naveo je Novaković.

On je izrazio nadu da će uspješno biti završen taj projekat.

“Prva faza je prikupljanje građe i pisanje, druga je štampanje, treća faza promocija i prezentacija knjige u javnosti”, rekao je Novaković.

Predsjednik Regionalnog odbora Organizacije Momir Kovačević rekao je da je u narednom periodu u planu rada prioritetno poboljšanje statusa demobilisanih boraca, starješina, invalida i porodica poginulih sistemskim, studioznin radom.

“Mi ćemo kroz monografije, okrugle stolove, edicije i knjige koje pišemo dokazati istinu o borbi srpskog naroda”, istakao je Kovačević.

On je podsjetio da je Organizacija starješina Vojske Republike Srpske ove godine proglašena za organizaciju od posebnog interesa, čime je obezbijeđena podrška Vlade Republike Srpske, a sva sredstva će biti uložena u rješavanje ključnih pitanja i problema koji se odnose na ovu populaciju.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača podsjetio je na važnu ulogu starješina Vojske Republike Srpske.

“Sigurno da nikada nije bilo lako donositi odluke, a starješine su to radile u ratu u onim trenucima kada je od određenih odluka zavisilo da li će ljudi preživjeti, da li će se teritorija sačuvati i te odluke su imale dalekosežne posljedice. Starješine su sigurno nosile najveći teret u tim teškim vremenima i zaslužuju da imaju svoju organizaciju”, rekao je Drljača.

Na izbornoj skupštini danas su izabrani organi upravljanja u Opštinskoj organizaciji starješina Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana