Mirko Kecman odbranio titulu najboljeg kosca i na domaćem terenu

Milijana Latinović
Mirko Kecman odbranio titulu najboljeg kosca i na domaćem terenu

BOSANSKI PETROVAC- Petrovčanin Mirko Kecman odbranio je danas titulu najboljeg kosca i u svojoj Smoljani gdje je po 13. put održana tradicionalna manifestacija “Prva kosa Grmeča”.

Nadaleko poznat kosac koji se znanjem i umijećem dokazao nebrojeno puta širom bivše Jugoslavije bio je najbolji među tridesetak kosaca iz regiona. Kecmanu je pripao trofej “Latinović Stanko-Stankela” dok je drugo mjesto osvojio  Mario Pirljević, a treći je bio Miloš Trkulja. Petrovčani su bili najbolji i u ekipnom takmičenju.

Kecman je za “Glas Srpske” rekao da je današnji dan u Smoljani bio prelijep te da su uživali svi i kosci i publika.

- Bilo nas je više od 30, takmičara, juniora i veterana. Još jedna pobjeda znači da sam opravdao povjerenje kako svojih zemljaka tako i svih onih koji me podržavaju. Već sutra trebalo bi da kosimo na Kupresu - rekao je Kecman i zahvalio svima koji su prisustvovali i na bilo koji način podržali ovu manifestaciju.

Okupljene u selu Smoljana pozdravili su predsjednik Mjesne zajednice Marinko Mrđa, načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić i predsjedavajući Skupštine opštine Nemanja Davidović.

Davidović je obećao da ova manifestacija mora naći svoje mjesto prilikom kreiranja idućeg budžeta te da će SNSD biti inicijator toga.

-Zadovoljstvo je podržavati manifestacije koje čuvaju naše korjene, tradiciju i običaje - istakao je Davidović.

Manifestacija je završena kulturnog - umjetničkim programom i tradicionalnim kosačkim ručkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana