Ministarstvo odbrane: Pokrenute istražne radnje u vezi sa prijavom o vrijeđanju novinara

Srna
Ministarstvo odbrane: Pokrenute istražne radnje u vezi sa prijavom o vrijeđanju novinara

SARAJEVO- Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara saopštilo je da su pokrenute istražnje radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH u porukama objavljenim na društvenoj mreži “Fejsbuk” vrijeđao novinara portala “Prometej.ba” Eldina Hadžovića.

“Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, isto će, u skladu sa stepenom povrede istih, biti adekvatno sankcionisano”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja njihovog ugleda.

“Od svih pripadnika Oružanih snaga BiH traži se i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza”, navode iz Ministarstva odbrane.

Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o ishodu.

Ministarstvo odbrane i Zajednički štab Oružanih snaga BiH zaprimili su juče obavijest Udruženja BH novinara i Linije za pravnu pomoć novinara, o tome da je pripadnik Oružanih snaga porukama objavljenim na “Fejsbuku” vrijeđao novinara portala “Prometej.ba” Eldina Hadžovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana