Milion presudio za dvoranu u Istočnom Novom Sarajevu

D. S.
Milion presudio za dvoranu u Istočnom Novom Sarajevu

Banjaluka - Rekonstrukcija dvorane, trga i ulica, izgradnja vrtića i studentsko-đačkog doma samo su neki od projekata u RS i FBiH na koje će biti utrošeno 5,5 miliona evra koje je donirala Vlada Srbije.

Riječ je o jednokratnoj pomoći u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srpske i Srbije, čija je odluka o prihvatanju objavljena i u "Službenom glasniku RS".

Najviše novca, kad je u pitanju realizacija kapitalnih projekta, i to milion evra biće izdvojeno za rekonstrukciju sportske dvorane i trga u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik ove opštine Ljubiša Ćosić ističe da je riječ o projektu vrijednom pet miliona evra, te da je donacija Vlade Srbije bila presudna za početak njegove realizacije.

- Tender za rekonstrukciju dvorane bi mogao biti raspisan polovnom novembra. Pod obnovom se podrazumijeva ponovno postavljanje krova i unutrašnje uređenje - rekao je Ćosić i dodao da je krov nedovršene sportske dvorane popustio pod težinom snijega 2012. godine.

Donacija će, između ostalog, biti utrošena i za izgradnju vrtića u Trebinju i Brčkom, studentsko-đačkog doma u Vlasenici, obnovu ulice u Palama i sanaciju pješačkog mosta na Drini između Zvornika i Malog Zvornika. Milion evra biće utrošeno za projekte u FBiH, odnosno u Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu, Drvaru i Glamoču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana