Milinković: Istočna Hercegovina uvijek uz svoj narod u dolini Neretve

Tanjug
Milinković: Istočna Hercegovina uvijek uz svoj narod u dolini Neretve

MOSTAR - Predstavnici liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" sa prijateljima iz Gacka riješili su danas dugogodišnji problem mještana mostarskog naselja Pijesci uručivši im dva hidranta kojima će obezbijediti vodu, prijeko potrebnu za život.

Hidranti su poklon delegacije iz Gacka, koju su činili novoizabrani načelnik Ognjen Milinković i direktor Rudnika i Termoelektrane "Gacko" Miodrag Šešlija.

Delegacija iz Gacka dala je podršku listi "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" i nosiocu Veliboru Milivojeviću i obećala da će ubuduće sve opštine iz istočne Hercegovine stati uz srpski narod u dolini Neretve.

Novoizabrani načelnik Gacka Ognjen Milinković je prilikom posjete Pijescima istakao da je Republika Srpska odavno prepoznala značaj Srba i povratak u Federaciju BiH /FBiH/, posebno u dolinu Neretve.

"Sada su ovi izbori pokazali da moramo da uđemo u strukture vlasti i na taj način pomognemo opstanak Srba u dolini Neretve. Znamo da je povratnička populacija mala, ali je jako značajna za ukupan srpski narod, za Republiku Srpsku i za istočnu Hercegovinu", rekao je Milinković.

Milinković očekuje ulazak odbornika liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" u Gradsko vijeće Mostara, naglašavajući da će tada biti mnogo lakše raditi na rješavanju problema srpske populacije.

"Istočna Hercegovina je uvijek bila uz svoj narod i Srbe ovdje i ovim malim poklonom njima će biti poboljšan život. Ovo je samo početak. Mi u istočnoj Hercegovini, mogu to reći u ime svih opština, uvijek ćemo biti tu i pomagati dalje da bi se život ovih ljudi poboljšao. To je naš zadatak i naša želja", poručio je Milinković.

Nosilac liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević zahvalio je prijateljima iz Gacka za pomoć mještanima Pijesaka, koji su do sada ulagali ogromnu energiju da održe svoja imanja, a nemaju ni osnovni uslov za život - vodu.

"Dobili smo od naše braće iz Gacka pomoć. Pokazali su da su bili, da su sada i da će uvijek biti sa nama i da će imati sluha za sve naše potrebe, a da mi ovdje okupljeni i jedinstveni zadržimo ono što smo bili i da idemo u pravcu prosperiteta i podrška naše braće iz istočne Hercegovine neće izostati", rekao je Milivojević.

Mještanin Pijesaka Željko Pudar, koji je u svom domu ugostio donatore, rekao je da je ova donacija nemjerljiva za sve mještane.

"Ova donacija je nemjerljiva za nas jer nemamo pitke ni tehničke vode. Stavićemo tu u blizini hidrant da možemo doći i nasuti u cisterne. Do sada smo pitku vodu kupovali u cisternama, a tehničku vodu nismo imali", rekao je Pudar i naglasio da im znači i to što je konačno neko od predstavnika vlasti došao i upitao šta im treba.

Zahvalni su i za donaciju za popravku zida oko mjesnog groblja, koja je nedavno uručena, a izrazili su nadu da će legitimni srpski predstavnik konačno ući u Gradsko vijeće Mostara i da će, konačno, početi rješavanje njihovih nagomilanih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana