Milići: Obilježene dvije decenije rada srednjoškolskog centra

Srna
Milići: Obilježene dvije decenije rada srednjoškolskog centra

Milići- Prigodnom svečanošću u Milićima na kojoj su dodijeljena priznanja ličnostima koje su najviše doprinijele formiranju i jačanju Srednjoškolskog centra "Milutin Milanković", danas su obilježene dvije decenije postojanja i rada ove obrazovne ustanove.

Nagrađeni su predsjednik Kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić, kao inicijator formiranja Centra i ličnost koja je dala najveći doprinos izgradnji školske zgrade i sportske dvorane, novosadski arhitekta Đorđe Grbić, koji je projektovao zgradu, te prvi direktor Centra Janko Jović.


Obraćajući se okupljenima u sali Doma rudara u Milićima, direktor SŠC-a Radomir Madžarević rekao je da je ta ustanova postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj.

"Veliki broj đaka koji se školuju u ovom centru dolaze iz susjednih opština. To možemo, prije svega, da zahvalimo Kompaniji žBoksitž koja u svemu podržava naš rad i doprinosi da ovdje učenici imaju najbolje uslove za školovanje", dodao je Madžarević.

Direktor republičkog Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da je milićki Srednjoškolski centar "čedo Kompanije žBoksitž".

"To su rijetke kompanije u Republici Srpskoj, a možda i na prostoru bivše Jugoslavije, koje su, pored svega onog što su uradile za jednu malu sredinu kao što su Milići, uspjele da naprave i jedan srednjoškolski centar. Ovaj centar može da bude uzor mnogim srednjim školama u Republici Srpskoj, ne samo po rezultatima, nego i po organizaciji rada i stručnosti nastavnika", istakao je Damjanović.

Na današnjoj svečanosti predstavljena je i monografija "Dvadeset godina Srednjoškolskog centra žMilutin Milankovićž u Milićima", urađena povodom jubileja ove obrazovne ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana