Milići: Dodijeljena opštinska priznanja

Srna
Milići: Dodijeljena opštinska priznanja

Milići - Polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, te svečanom sjednicom Skupštine opštine /SO/ u Milićima je danas obilježen Dan opštine.

Podsjećajući da je opština Milići konstituisana 31. marta 1992. godine, kao izraz volje njenih građana, načelnik opštine Živojin Jurošević izjavio je da se ove godine praznik obilježava u sjenci lanjskih elementarnih nepogoda koje su zadesile opštinu Milići i nanijele joj veliku štetu.

"Milići su svrstani među 16 opština u Republici Srpskoj koje su pretrpjele najveću materijalnu štetu od poplava. Opštinska vlast je ulagala veliki napor da ublažimo nedaće i mislim da smo u tome u dobroj mjeri i uspjeli, i vjerujem da nam slijede neki bolji dani", rekao je Jurošević novinarima.

Povodom Dana opštine dodijeljena su priznanja pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos razvoju opštine Milići, a posebno sanaciji štete nakon prošlogodišnjih poplava.

Najveće opštinsko priznanje "Grb opštine Milići" ove godine dodijeljeno je šefu kancelarije Razvojnog programa UN /UNDP/ za regiju Srebrenica Aleksandru Prietu, za učešće u projektima obnove u opštini Milići, te doprinos u sanaciji štete od poplava.

Priznanje "Povelja opštine Milići" dodijeljeno je policijskom službeniku Policijske stanici Milići Siniši Aleksiću, te Fondaciji "Hastor" iz Sarajeva.

U obrazloženju je navedeno da je Alaksić ovo priznanje zaslužio za hrabrost iskazanu u spašavanju ljudskih života, dok je Fondacija "Hastor", čiji je osnivač i vlasnik Nijaz Hastor iz Sarajeva, obezbijedila znatna sredstva za sanaciju poplavljenih područja u opštini Milići.

Na svečanoj sjednici dodijeljeno je i posebno priznanje članu Košarkaškog kluba "Milići" Filipu Dukiću, kojim ga je Sportsko društvo "Milići" nagradilo kao najboljeg sportistu ove opštine u 2014. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana