Milićević: Očekujemo dvije ozbiljne investicije i želimo saradnju sa svim institucijama

Srna
Milićević: Očekujemo dvije ozbiljne investicije i želimo saradnju sa svim institucijama

ŠAMAC- Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je danas na obilježavanju Dana opštine da u ovoj godini slijede dvije ozbiljne proizvodne investicije i da je ovo prijateljski nastrojena opština koja želi saradnju sa svim institucijama Republike Srpske.

Milićević je istakao da u ovoj godini očekuje infrastrukturne radove na 30 kilometara nove vodovodne mreže u četiri mjesne zajednice sa oko 380 novih korisnika, kao i nastavak sanacije određenih domova kulture.

On je rekao da slijedi nastavak vođenja ozbiljne socijalne politike u kojoj mjesta mora da bude za višečlane porodice, boračku populaciju i sve kategorije koje direktno zavise od budžeta opštine.

Milićević je rekao da je Šamac prijateljski nastrojen prema svima i danas šalje poruku da Šamcu treba veća podrška Vlade Republike Srpske.

"Treba nam stabilnost, ali i saradnja. Šamac je uvijek bio, a i ovo rukovodstvo raspoloženo za saradnju sa svim institucijama naše Republike Srpske i to će činiti u narednom periodu. Želimo da Republika Srpska bude uspješna, a time i Šamac", rekao je Milićević.

On je zahvalio brojnim gostima - poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Paramentarnoj skupštini BiH, kao i načelnicima i gradonačelnicima opština i gradova u Srpskoj i Srbiji koji su uveličali slavlje povodom Dana opštine.

"To govori da Šamac ima prijatelje, da je proteklih godina mnogo radio na stvaranju direktnih veza sa opštinama u okruženju, ali i u Srbiji", rekao je Milićević.

On je podsjetio da je Šamac u proteklih pet godina, suočavajući se sa nasljeđenim dugovima i problemima iz nekih prethodnih vremena, ipak uspio da napravi značajni iskorak u oblasti socijalne politike, infrastrukture i privrede.

Predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović istakao je da je danas bila čast ugostiti veliki broj delegacija iz prijateljskih opština Republike Srpske, kao i tri opštine iz Srbije - Žagubice, Svrljiga i Čajetine.

On je rekao da je dodijeljeno 11 priznanja i da se nada da će dobitnicima to biti dodatni motiv da u narednom periodu rade još bolje na promociji opštine.

Na svečanoj sjednici povodom Dana opšine Šamac dodijeljeno je 11 priznanja istaknutim pojedincima, organizacijama u 2021. godini - tri plakete, dvije aprilske nagrade, pet pohvala, te Povelja kao najviše javno opštinsko priznanje.

Povelja je dodijeljena Ženskom odbojkaškom klubu /ŽOK/ "Crvena zvijezda" iz Obudovca zbog izuzetnih rezultata u oblasti sporta kroz osvajanje prvog mjesta u Prvenstvu Republike Srpske i plasmanu u Premijer ligu BiH.

Radovan Zoranović, predsjednik ŽOK "Crvena zvijezda" iz Obudovca koji je dobitnik najvišeg priznanja Skupštine opštine Šamac, rekao je da su ogroman i naporan rad, te sati treningi u sportskoj sali dali rezultat i da mu je drago da je to prepoznato na nivou opštine Šamac.

"Za nas je ovo još jedan podstrek da nastavimo da radimo u istom ritmu i da slavu i ponos Šamca i Obudovca pronosimo širom Republike Srpske i BiH", rekao je Zoranović.

Plakete su dodijljene Miroslavu Stojniću iz Gradiške za doprinos u humanitarnim i dobrotvornim akcijama, zatim preduzeću "Agreks" Donji Žabar za rezultate u privređivanju, osvajanju novih tehnologija i tehničkih unapređenja, te za doprinos privrednom razvoju opštine Šamac, kao i Crkvenoj opštini Lugovi za doprinos u izgradnji Svetsavskog doma u Lugovima i očuvanju vjere, tradicije i culture.

Aprilske novčane nagrade u visini od po 500 KM dodijeljene su dobrovoljnom davaocu krvi Milivoju Jeliću iz Šamca, kao i Blagoju Paniću iz Obudovca za učinjena djela humanitarnog značaja i nesebičnog požrtvovanja u pružanju medicinske pomoći i spašavanju judi.

Pohvale za 2021. godinu dobili su Građevinski odbor za izgradnju kapele u Mjesnoj zajednici Škarić, Ljubo Čordašević iz Šamca za višegodišnji rad i postignute rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja, socijalne zaštite i posvećen rad u Udruženju penzionera, zatim Milovan Dujković iz Šamca za posvećenost u radu Udruženja penzionera, Anđela Paležnica za doprinos u razvoju kulture i Milenko Savić iz Gajeva za postignute rezultate u razvoju poljoprivrede i sela i doprinos u oblasti sporta i fizičke kulture.

Povodom Dana opštine Šamac, 15. aprila, položeni su vijenci na Centralni spomenik palim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu u znak sjećanja na 440 poginulih boraca Druge posavske brigade, od kojih su 362 bila sa šamačkog područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana