Miličević: Nastavljamo u Tesliću stvarati povoljni poslovni ambijent

Srna
Miličević: Nastavljamo u Tesliću stvarati povoljni poslovni ambijent

Teslić - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević najavio je da će opštinska uprava i ove godine nastaviti sa infrastrukturnim radovima, staviti u pogon poslovne zone, te stvarati povoljni poslovni ambijent za investiranje u ovu lokalnu zajednicu.

"Mislim da smo do sada radili dobro i uspješno, ali i da uvijek može bolje", rekao je Miličević večeras na svečanoj akademiji povodom 6. aprila, Dana opštine Teslić.

Miličević je kao prioritete naveo okončanje dva višemilionska projekta -kanalisanje, pročišćavanje otpadnih voda i vodosnabdijevanje, te zaštitu i uređenje vodoutvrda korita rijeke Usore.

On je naveo da su prošlu godinu obilježili infrastrukturni radovi kojima su obuhvaćene sve mjesne zajednice u Tesliću, od kojih je izdvojio realizaciju projekta javne rasvjete, uređenje poslovnih zona, vodovod i kanalizacija.

Svečanoj akademiji prisustvovali su načelnici opština Petrovo i Usora, predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti politike, privrede i kulture.

Povodom Dana opštine Teslić čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, Ambasada BiH u Rumuniji.

Miličević je uručio ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Zlatna plaketa opštine dodijeljena je učesnici Olimpijskih igara u streljaštvu Tatjani Đekanović.

Srebrena plaketa opštine dodijeljena je pokrovitelju i humanisti Niki Bubiću, te lokalnom preduzeću "Mons produkt", koje se bavi uzgojem alpskih koza i kvalitetnog kozijeg sira.

Zahvalnice su uručene dugogodišnjem atletičaru Iliji Ristiću, Dajani Malešević koja je promovisala opštinu slikarskim radovima i Kolu srpskih sestara "Srpkinje".

Tokom akademije, održane u kino-sali, prikazan je dokumentarni film o prošlogodišnjim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici.

Povodom Dana opštine sutra u 19.00 časova biće otvorena izložba fotografija posveća dinastiji Romanov i ruskom caru Nikolaju Drugom pod nazivom "U susretom ruskom caru".

U subotu, 8. aprila, na dan krsne slave opštine Teslić, biće služena liturgija u Spomen-hramu u 9.30 časova.

U 11.45 časova predviđen je čin osveštanja slavskog žita i lomljenje krsnog hljeba u maloj sali Opštinske uprave, a u 13.00 časova svečani ručak u Svetosavskoj sali kod hrama Presvete Trojice.

U nedjelju, 9. aprila, predviđene su tradicinalne ulične trke sa početkom od 17.25 časova na Gradskom trgu, saopšteno je iz opštinske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana