Miličević: Nastavljamo sa infrastrukturnim radovima

Srna
Foto: Srna

TESLIĆ- Načelnik opštine Teslić Milan Miličević najavio je da će opštinska uprava i ove godine nastaviti sa infrastrukturnim radovima, od kojih je izdvojio dva višemilionska projekta koja su u toku, i to rekonstrukciju i izgradnju novog dijela filter stanice fabrike vode, te prečistač otpadnih voda.

Miličević je najavio i realizaciju niza manjih projekata kako bi se ostvario povoljni poslovni ambijent za investiranje u ovu lokalnu zajednicu.

"Nadam se da će ovo teško izazovno vrijeme, ekonomska kriza, porast cijena i sve što pogađa i opštinu Teslić biti uspješno prevaziđeno i da ćemo naše projekte uspješno dovesti do kraja na dobrobit svih stanovnika opštine", rekao je Miličević novinarima večeras na svečanoj akademiji povodom 6. aprila, Dana opštine Teslić.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović pohvalio je dosadašnji rad i rezultate izvršne i zakonodavne vlasti u Tesliću, koji mogu da posluže kao primjer drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Svečanoj akademiji, između ostalih, prisustvovali su gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, načelnici opština Modriča Jovica Radulović, Stanara Radojica Ćelić, Šamca Đorđe Milićević, Ugljevika Vasilije Perić.

Prisustvovao je i pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dalibor Panić, kao i generalni konzul Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

Na akademiji su bili i predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti politike, privrede i kulture.

Tokom svečanosti uručene su ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a zlatna plaketa opštine dodijeljena je kompaniji Škrebić koja je novčani iznos od 2.000 KM poklonila kompaniji Mons produkt iz Očauša, čiji je proizvodni pogon za preradu mlijeka izgorio u nedavnom požaru.

Srebrna plaketa opštine dodijeljene su Bogomiru Đukiću, profesoru Univerziteta u Banjaluci, i humanitarnom udruženju "Srbi za Srbe".

Zahvalnice su uručene sportisti Milanu Jovanoviću, kulturnom radniku Živku Petroviću, i posthumno slikaru Vladi Ristiću.

Tokom akademije, održane u kino-sali, prikazan je dokumentarni film o prošlogodišnjim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici. /kraj/alu/vj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana