Milica niže medalje iz matematike

B. R.
Milica niže medalje iz matematike

Prnjavor - Maturant prnjavorske Gimnazije Milica Đukić osvojila je srebrnu medalju na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Atini.

U ekipi BiH bili su još učenica prvog razreda Gimnazije Tijana Babić iz Banjaluke, koja je osvojila bronzanu medalju i njihovi drugari iz Sarajeva Salko Lagumdžija, Demir Papić i Adisa Bolić, koji su se okitili takođe bronzanim odličjima.

- Zadovoljna sam plasmanom, s obzirom na veliku konkurenciju srednjoškolaca iz osam zemalja. Već sredinom ovog mjeseca čeka me državno prvenstvo u Sarajevu, gdje mi je važan visok plasman jer mi to donosi odlazak na Olimpijadu mladih matematičara svijeta, koja će biti održana u julu u Tajlandu - kaže Đukićeva.

Milica je prije dvije godine nastupala na Olimpijadi u kolumbijskoj prestonici Bogoti, a lani je u južnoafričkom Kejptaunu osvojila srebrnu medalju.

- Imam već iskustvo sa prethodnih olimpijada, pa se nadam odlasku u Aziju i novom uspjehu. Mnogo mi znači podrška škole i roditelja, ali i to što imam kvalitetne mentore - istakla je Milica.

Direktor prnjavorske Gimnazije Ljubinka Stanić kaže da je škola ponosna na Milicu i da ne sumnjaju da će obezbijediti odlazak u Tajland i obradovati ih novim uspjesima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana