Milić: Parlament u srijedu o izmjenama i dopunama zakona o dječijoj zaštiti

Srna
Foto: Srna

BRČKO- Skupštine Brčko distrikta u srijedu, 26. aprila, trebalo bi da razmatra izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti u distriktu, kojim bi se trebale stvoriti pretpostavke da lica koja su ostala bez prava na dječji dodatak zbog povećanja minimalnih plata u entitetima, mogu da ponovo ostvare to pravo.

U prvom čitanju biće razmatrana i dopuna Zakona o javnoj upravi, predviđeno je dnevnim redom 43. redovne sjednica koji je danas utvrđen na sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade Distrikta.

Ova sjednica biće održana po okončanju nastavka 42. redovne sjednice, na kojem će se razmatrati preostala tačka dnevnog reda koja se odnosi na primjedbe o utvrđivanju koridora auto-puta kroz distrikt.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je novinarima da će na 43. redovnom zasjedanju biti razmatrana odluka o utvrđivanju prestanka mandata poslanicima Slobodanki Ćurčić /SNSD-DEMOS/ i Zijadu Nišiću /Stranka za BiH), kao i Izvještaj Komisije za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetske komisije o dodjeli mandata Vukašinu Paniću /SNSD-DEMOS/ i Bahriji Ribiću /Stranka za BiH/, nakon čega je predviđeno polaganje zakletve.

"Siguran sam da će pažnju javnosti privući i Strategija razvoja sporta za petogodišnji period. Tu je i niz informacija koje su kandidovali poslanici, među kojima je informacija o preduzetim aktivnostima vezanim za štrajk zaposlenih u javnim institucijama i pravnim licima", istakao je Milić.

On je rekao da je siguran da će sve ove tačke doprinijeti kvalitetnijem informisanju javnosti o radu izvršne vlasti, ali i podstaći izvršnu vlast da ispravi greške koje je imala o određenim temama.

On je napomenuo da sjednica počinje u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana