Mihajlović i Adžić izlaze na crtu Latinoviću za načelnika Gradiške

Milan Vujić
Mihajlović i Adžić izlaze na crtu Latinoviću za načelnika Gradiške

Gradiška - Prvom čovjeku opštine Gradiška Zoranu Latinoviću, koga podržava koalicija Savez za promjene, po svemu sudeći, mogli bi na crtu stati SNSD-ov kandidat za načelnika opštine Zoran Adžić i kandidat ISDS-a Tihomir Mihajlović.

"Glas Srpske" saznaje da Opštinski odbor (OO) SNSD-a Gradiška već uveliko provjerava mišljenja mjesnih odbora (MO) o mogućim kandidatima i da Adžić ima nesumnjivo najveću podršku gradiških MO SNSD-a.

U ISDS-u Gradiška, koji najavljuje objelodanjivanje kandidata za desetak dana, saznajemo da najveću podršku daju Tihomiru Mihajloviću, dok u ime Saveza za promjene, koji čine SDS, PDP i NS, ostaje kandidat Zoran Latinović (SDS). U DNS-u kažu da se nisu odrekli kandidatura za načelnika Gradiške, ali da će tu odluku saopštiti nakon zasjedanja vrha partije.

Kako "Glas Srpske" saznaje, iako se spekulisalo u Savezu za promjene o mogućem kandidatu za načelnika, član OO PDP-a Radislav Dončić otklonio je sve sumnje anketiranjem 1.000 mještana najvećih gradiških mjesnih zajednica, gdje je najviše glasova dobio Latinović. Iza njega su ostali Milan Švraka (PDP) i Goran Đorđić (NS).

- Poslije anketa svima nam je jasno da i dalje najveće povjerenje ima Latinović, te će on najvjerovatnije biti kandidat za načelnika u ime Saveza za promjene - ubijeđen je Dončić.

Slično misli i predsjednik gradiškog SDS-a Đorđo Krčmar, koji ističe da je i dalje najbolji kandidat Saveza za promjene Latinović, iza kojeg stoji vrh SDS-a.

- Kandidatura još nije ozvaničena, ali će uskoro, nakon što sjednemo sa svojim koalicionim partnerima to će biti definisano - istakao je Krčmar.

Predsjednik OO SNSD-a Gradiška Zoran Adžić je istakao da će stranka predložiti najboljeg kandidata za načelnika, ali i odborničke liste za lokalni parlament.

- Ovakav vid uključivanja svih stranačkih struktura daje nam dodatnu sigurnost i pokazuje odlučnost SNSD-a i svih članova da izađu u najboljem sastavu na lokalne izbore i da ostvare ubjedljivu pobjedu - naglasio je Adžić.

Zajednički kandidati SNSD-a, DNS-a i SP-a za načelnike opština još nisu poznati u RS, ali u OO SP-a Gradiška ne kriju da bi svoju podršku mogli dati Latinoviću, iako su zbog stranačke neposlušnosti ranije platili raspuštanjem opštinskog odbora.

Anketa

Prema PDP-ovoj anketi, sprovedenoj u najvećim mjesnim zajednicama u opštini Gradiška, najpopularniji je i dalje SNSD, a slijede ga SDS, PDP, ISDS i DNS, dok bitnije povjerenje nisu zabilježili Socijalisti i Naprednjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana