Mićo Mićić: Smjene nisu ugrozile rad Gradske uprave

Lj. A.
Mićo Mićić: Smjene nisu ugrozile rad Gradske uprave

Bijeljina - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je u petak da rad Gradske uprave, bez obzira na smjene načelnika, nije ugrožen.

- Novi načelnici u gradskoj administraciji imaće onoliko ovlašćenja koliko ja procijenim, jer je prema Zakonu o lokalnoj samoupravi isključivo gradonačelnik nadležan za funkcionisanje Gradske uprave - rekao je Mićić.

On je istakao da poslije smjene četiri načelnika odjeljenja, koje je nova skupštinska većina, sa SNSD-om na čelu razriješila na sjednici u četvrtak, neće biti problema. Prema njegovim riječima, primopredaje će biti obavljene kada novoimenovani načelnici dođu sa rješenjima, kao što je došao i novi načelnik Odjeljenja za finansije Vaso Arsenović.

- Nema nikakih problema da ispoštujemo odluke Skupštine grada i da ti ljudi dođu da rade - rekao je Mićić.

On je predstavio aktivnosti u odjeljenjima za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i stambeno-komunalne poslove, čiji su načelnici ranije smijenjeni.

- Nakon što je juče ozvaničen početak izgradnje škole u mjesnoj zajednici Ledinci, iz Gradske uprave je odobreno 500.000 maraka, a ranije 600.000, tako da se očekuje da do  septembra budu završeni svi grubi radovi - kazao je on.

Mićić i SDS su u maju izgubili skupštinsku većinu u Bijeljini i od tada ne učestvuju u radu Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana