Mićić: Uređenje kanala dašnica primjer saradnje grada sa Vladom Srpske

Srna
Mićić: Uređenje kanala dašnica primjer saradnje grada sa Vladom Srpske

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i direktor Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslav Milovanović posjetili su danas radilište na uređenju kanala Dašnica i ocijenili da je ovaj projekat, vrijedan 4,6 miliona KM, jedan od najboljih u gradu.

"Postoje projekti koje ne možemo realizovati bez podrške Vlade Republike Srpske, a uređenje korita i obala kanala Dašnica cijelom njegovom dužinom kroz gradsko područje pravi je primjer takve zajedničke saradnje i aktivnosti", rekao je Mićić novinarima.

On je naveo da je Gradska uprava prije nekoliko godina pripremila idejno rješenje projekta i riješila imovinsko-pravne odnose, a Javna ustanova "Vode Srpske" obezbijedila sredstva za realizaciju ovog projekta.

"Prvobitno je bilo planirano da se rekonstruiše korito kanala i obale u dužini od 2,7 kilometara, ali je odlučeno da se uređenje kanala produži za dodatnih oko 700 metara i da kompletan kanal Dašnica bude rekonstruisan, a njegove obale uređene", rekao je Mićić.

Ističući da je više od polovine posla završeno, on je ocijenio da će kanal Dašnica uskoro biti najljepši dio grada.

Direktor Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslav Milovanović izjavio je da se ovaj projekat realizuje u okviru više projekata za koje je obezbijeđen kredit od 55 miliona evra kod Evropske investicione banke.

On je rekao da su radovi na uređenju kanala Dašnica u završnoj fazi i da će projekat biti realizovan krajem juna.

"Pratimo realizaciju svih investicija koje se grade sredstvima Vlade Republike Srpske i kreditnim sredstvima i ovo je jedan od najbolje ocijenjenih projekata, kada je riječ o kvalitetu i dinamici izvedenih radova", naveo je Milovanović.

On je istakao da nema kašnjenja u realizaciji i dodao da su neke probleme, u saradnji sa Gradskom upravom, rješavali na samoj trasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana