Mićić: Stanje je ozbiljno, ali nije alarmantno

Srna
Mićić: Stanje je ozbiljno, ali nije alarmantno

Bijeljina - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas zaplavljena područja i rekao da je stanje dosta ozbiljno, ali da nije alarmantno.

"Obodni Majevički kanal se izlio, ali značajni objekti nisu ugroženi, a deponija je obezbijeđena", rekao je Mićić nakon obilaska obodnog kanala koji se dijelom izlio u deponiju "Eko-dep".


Tokom padavina koje su zahvatile područje Bijeljine u naselju Vršani potopljene su oranice.

Mićić je nakon obilaska zaplavljenog područja apelovao da se korita rijeka Gnjice i Lukavca što prije očiste, uz ocjenu da Javna ustanova "Vode Srpske" kasni sa čišćenjem korita ovih rijeka koje mogu da izazovu probleme.

"Bijeljina je napravila elaborat o čišćenju korita rijeke Gnjice i Lukavca, odlukom Upravnog odbora Fonda solidarnosti, čiji sam i ja član, dobijena su sredstva da se završi čišćenje, a to nije urađeno. Smeće zadržava vodu, te se ona razliva", rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, da je bilo više ažurnosti prošlog ljeta da se očiste unutrašnje rijeke, stanje bi bilo dosta povoljnije bez obzira na obilne padavine.

U Odsjeku za civilnu zaštitu Gradske uprave Bijeljina organizovano je dežurstvo 24 časa.

"Pratićemo situaciju i blagovremeno obavještavati javnost o stanju na terenu. Za sada je sve pod kontrolom i nema razloga za paniku", poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana