Mićić preoteo vlast od SNSD-a

Lj. Aleksić, V. Kulaga
Mićić preoteo vlast od SNSD-a

Bijeljina - Da je u politici sve moguće dokazao je stari novi gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je okupio skupštinsku većinu oko SDS-a i to zahvaljujući podršci liste SRS "Srpska u sigurne ruke", dojučerašnjih ljutih protivnika.

Ova informacija ne bi bila toliko interesantna da predsjednik Gradskog odbora SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Bijeljini Milenko Mitrović, koji je u ponedjeljak uveče stavio svoj potpis na koalicioni sporazum sa SDS-om, nije isto učinio prije desetak dana za suprotstavljeni politički blok - Koaliciju "Bijeljina pobjeđuje", koju predvodi SNSD.

Mitrovićev glas u oba slučaja bio je jezičak na vagi koji je presudio o većini u Skupštini grada.

Mićić je "preotevši" Mitrovića obezbijedio podršku 16 odbornika i to sedam iz SDS-a, pet iz PDP-a, dva iz SDA, te po jednog iz NDP-a i SRS-a "Dr Vojislav Šešelj".

Zanimljivo je i to da Mitrović dolazi iz stranke Dragana Đurđevića, koji je bio predvodnik promjene skupštinske većine u maju u Bijeljini sa SNSD-om na čelu. Dok nije došlo do razlaza, radikali su deceniju bili u vlasti sa SDS-om u ovom gradu.

Mitrović je komentarišući preokret, kazao da je podršku za koaliciju sa SDS-om dobio od Gradskog odbora SRS-a.

- Mi smo osvojili 2.500 glasova na proteklim izborima, a ovo je stav naših članova i glasača. Istina, bili smo u Koaliciji "Bijeljina pobjeđuje", koja je poražena na prethodnim izborima, ali mi želimo da nastavimo da radimo u konstruktivnoj vlasti zajedno sa našim partnerima. Obavili smo ranije i razgovore sa drugom stranom, sve ponude iznijeli na Gradski odbor koji je donio ovakvu odluku - rekao je Mitrović.

U Koaliciji "Bijeljina pobjeđuje" juče nisu imali komentar na najnovija dešavanja, a predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini Nedeljko Ćorić kratko je prokomentarisao da će se veoma brzo oglasiti. Podsjetio je da je Mitrović nedavno i sa ovom koalicijom potpisao identičan ugovor o formiranju skupštinske većine.

Razlog za promjenu tabora kod SRS-a mogla bi biti raspodjela izbornog plijena, a prema nezvaničnim informacijama, radikalima će pripasti mjesto zamjenika gradonačelnika Bijeljine, zamjenika predsjednika Skupštine, te tri direktorska mjesta u gradskim preduzećima.

Predsjednik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Dragan Đurđević rekao je juče da podržava odluku GO Bijeljina.

- Legalisti smo i priznajemo da je Mićić dobio najviše glasova. Grad ne može da funkcioniše bez saradnje gradonačelnika i skupštine i ne bi bilo dobro da ide u neke avanture - rekao je Đurđević.

SDS pregovara sa SP-om i DNS-om

U bijeljinskim lokalnim krugovima sve glasnije se spekuliše da će Mićić uspjeti da obezbijedi i podršku SP-a i DNS-a u kojima navodno nisu zadovoljni rezultatima izbora za gradonačelnika Bijeljine Zlatka Maksimovića, kojeg su podržali, ali i odnosima unutar Koalicije "Bijeljina pobjeđuje".

Milan Dakić, predsjednik bijeljinskog DNS-a, kaže da do sada nisu dobili zvanični poziv za razgovore, ali da će se u svakom slučaju konsultovati sa višim organima stranke.

Lider SP-a Petar Đokić rekao je juče da se sa Mićićem nije ništa dogovarao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana