Mićić: Potrebno jedinstvo u čitavom srpskom korpusu

Srna
Mićić: Potrebno jedinstvo u čitavom srpskom korpusu

BIJELjINA - Podizanjem zastave Republike Srpske na jarbolu u gradskom centru Bijeljina se pridružila obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz poziv gradonačelnika Miće Mićića na jedinstvo u čitavom srpskom korpusu.

- Cilj nam je da u čitavom srpskom korpusu napravimo jedinstvo i da budemo jedinstveni u želji i nastojanju da se ne dese više ratovi, da živimo u okruženju koje će poštovati srpski narod, gdje ćemo i mi poštovati sve druge - rekao je Mićić.

Ističući značaj očuvanja nacionalnog identita, on je kao zajednički cilj istakao prosperitet u modernoj državi, sa što višim standardom građana.

Zastave Republike su na jarbol podigli i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević je ocijenio da saradnja Republike Srpske i Srbije nikad nije bila bolja.

- To se ogleda ne samo kroz obilježavanje važnih datuma iz naše istorije, značajnih manifestacija koje slavimo zajedno, nego i kroz mnoge investicione projekte kojima Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj i svaka lokalna zajednica u Srpskoj je to osjetila - rekao je on.

Prema riječima Đurđevića, nema lokalne zajednice u Srpskoj u kojoj Srbija nije uradila neki investicioni projekat. On je izrazio zahvalnost što je Bijeljina jedan od gradova koja je dobila mnogo takvih investicija.

- Jedna od najvažnijih stvari koje radimo zajedno je autoput koji će povezati srpske prijestonice Banjaluku i Beograd i ima mnogo stvari u budućnosti kojima se radujemo zajedno - istakao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana