Mićić: Osim rata kredita nemamo ništa

nezavisne.com
Mićić: Osim rata kredita nemamo ništa

Bijeljina - Nova zgrada Centra za socijalni rad predstavlja primjer loše saradnje i loše obavljenog posla, istakao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je istakao da je, nakon što je odobren kredit Svjetske banke za izgradnju novog objekta, jer je stari bio neuslovan i potpuno uništen u poplavama 2014, zbog nedomaćinskog odnosa Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata prema ovom projektu, grad Bijeljina dobio jedan poluzavršen objekat i obavezu vraćanja kredita čija sredstva nisu iskorištena namjenski, kako su planirana. On je podsjetio da je grad obezbijedio početna sredstva za izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad i na osnovu uspješno započetog posla od Svjetske banke dobio kredit u iznosu od milion KM, kako bi se zgrada u potpunosti završila.

“Posao je preuzela Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, koja je raspisala tender, izabrala izvođača radova i nadzor. Prvobitnim ugovorom je predviđeno da se kompletan posao završi za 100 dana, odnosno do kraja 2018. godine. Grad je bio korektan i dao saglasnost na produženje roka igradnje, ali i zadnji rokovi su probijeni. Bliži se kraj 2019. godine, a mi osim rata kredita nemamo ništa”, izričit je Mićić.

Gradskoj upravi je dostavljena na potpis okončana situacija, koju gradonačelnik nije potpisao jer su radovi koji su izvedeni na zgradi u suprotnosti s odredbama u ugovoru.

“Kablovi za struju vise pored zgrade, ugrožavajući prolaznike. Umjesto četvrtog sprata, urađen je treći, a donijeli su okončanu situaciju na potpis. Pismeno ću obrazložiti zbog čega neću da potpišem okončanu si­tu­aci­ju, a od onih ko­ji su re­ali­zo­va­li ovaj po­sao tražiću od­go­vor­nost", bio je ja­san Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana