Mesići kod Rogatice: Parastos za borce stradale u zasjedi

S. M.
Mesići kod Rogatice: Parastos za borce stradale u zasjedi

ROGATICA - Kod spomen-obilježja u blizini mosta na Prači u rogatičkom naselju Mesići juče je služen parastos i položeni vijenci u znak sjećanja na borce Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske (VRS) poginule 1993. godine uoči Svetog velikomučenika Dimitrija.

Naime, grupa od osam boraca dobila je zadatak da obavi dio poslova u krugu Hidroelektrane “Slaviša Vajner Čiča” u Mesićima. Zadatak je uspješno obavljen i u povratku na mostu preko rijeke Prača, borci koji su bili na traktorima, naišli su na zasjedu muslimanskih ekstremista iz Goražda iz sastava tzv. Armije BiH. Na licu mjesta život su izgubili Marinko Stjepanović (48), Tomislav Pljevaljčić (33), Dragan Delić (33), Đorđe Mrakić (32), Radenko Ikonić (31). Milorad Petković (42) teško je ranjen i podlegao je povredama narednog dana, a ovaj mučki napad preživio je tada 30-godišnji Milan Mutlak sa pet teških prostrelnih rana.

Parastos je služio starješina crkve Svete trojice u Rogatici Predrag Masal uz prisustvo predstavnika opštinskih boračkih organizacija Rogatica i Novo Goražde i delegacije Opštinske uprave u Rogatici na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana