Memorijalni šahovski turnir Srđanu Trifkoviću u čast: Rogatičaninu prvo mjesto

S. M.
Memorijalni šahovski turnir Srđanu Trifkoviću u čast: Rogatičaninu prvo mjesto

ISTOČNO SARAJEVO - Prvi memorijalni šahovski turnir u znak sjećanja na Srđana Trifkovića, poznatog šahistu, još poznatijeg humanitarca i narodnog guslara, koji je nedavno preminuo u 68 godini okupio je 33 takmičara sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Turnir je održan u Istočnom Sarajevu u organizaciji Gradskog odbora slijepih i slabovidnih lica Istočno Sarajevo i ima maksimalnu podršku Šahovskog kluba “Hendikep”, dok je pokrovitelj bilo Udruženje penzionera iz Istočnog Sarajeva.

- Igralo se na 33 ploče po švajcarskom sistemu u devet kola sa tempom igre deset minuta po igraču uz dodatnih tri sekunde - rekao je predsjednik kluba “Hendikep” Momir Ašonja i jedan od inicijatora i glavnih nosilaca organizacije turnira.

Među učesnicima turnira bio je i FIDE majstor Predrag Batinić iz kluba “Glasinac” sa Sokoca, a svi ostali su bili kategorisani šahisti.

Nakon zanimljive i strpljive višesatne igre prvo mjesto osvojio je Dragoslav Ivanović, član ŠK “Gorski” iz Rogatice.

Zanimljivo da je, iako prvi, turnir izazvao veliko interesovanje među ljubiteljima ove drevne igre i posebno među šahistima, od kojih neki, zbog ograničenog broja i prostora, nisu mogli dobiti priliku da pokažu šta znaju i umiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana