Međunarodna organizacija za migracije donirala zaštitnu opremu Domu zdravlja u Drvaru

Srna

DRVAR - Dom zdravlja u Drvaru danas je dobio vrijednu donaciju zaštitne medicinske opreme od Međunarodne organizacije za migracije, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Dragan Praštalo.

"Od Međunarodne organizacije za migracije dobili smo po 7.000 jednokratnih rukavica i maski, sredstva za dezinfekciju površina, zaštitne vizire i dezinficijense za ruke", precizirao je Praštalo.

On ističe da je ova vrijedna donacija dobrodošla zdravstvenoj ustanovi u Drvaru koja je u teškoj finansijskoj situaciji.

"Svaka pomoć je dobrodošla kako bi se zaštitili medicinski radnici i osoblje Doma zdravlja i na adekvatan način pružali pomoć pacijentima tokom epidemije virusa korona", rekao je Praštalo.

On je najavio da će sutra Dom zdravlja posjetiti delegacija Srbije na čelu sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

"Zahvaljujući donaciji Srbije rekonstruisana je Služba hitne medicinske pomoći i nabavljena RTG digitalizacija. Hvala Srbiji što misli na Srbe povratnike u Federaciju BiH i pruža nam nesebičnu podršku", rekao je Praštalo.

Vlada Srbije obezbijedila je 466.678 KM za rekonstrukciju i opremanje Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Drvaru. /kraj/jd/ljlj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana